NIŠTA OD NOVE ČEŠKE SENZACIJE: Đoković u polufinalu!

Srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u polufinale mastersa u Šangaju.

Nakon više od dva sata borbe, slavio je nakon prekoreta 2:1 portiv češkog igrača Jakuba Menšika.

Po setovima 6:7 (4), 6:1, 6:4 nakon skoro dva i po sata tenisa.

Oba tenisera su sigunrno osvojila gemove uz servis na startu meča. Igralo se veoma brzo i niko nije popuštao. Za 13 minuta igre, već je odigrano 5 gemova bilo. Novak je prvi izvršio nešto jači pritisak na rivala u sedmom gemu. Kada je imao i dve brejk prilike koje nije iskoristio.

U devetom gemu, Đoković pravi prvi brej na meču, pošto je iskoristio jedinu priliku koja mu se tad ukazala.

Ali je Čeh odmah napravio ribrejk za dramu u prvom setu 5:5. Đoković je uspe da se izbori za taj brejk gde je odmah na startu poveo sa 3:0. Ni tu se Čeh nije predavao i stigao do 3:3. Stigavši brzo do dve set lopte i tu priliku nije propustio da povede protiv četvrtog igrača sveta sa 1:0.

Novak je bio siguran u prvom gemu drugog seta na svoj servis. Potom napravio brejk i poveo sa 3:0 naš igrač. Posle pola sata, izjednačio je Srbin na 1:1 sa još jednim brejkom 6:1.

Dva igrača su sigurno počeli odlučujući set i odservirali uz servis. Odmah u trećem gemu, Đoković stiže do prve brejk lopte koju ne koristi.

U narednom servis gemu rivala, uspeo je Đoković da napravi brejk i potvrdivši ga povede sa 4:2. Potom i 5:3.

Pokušao je da brejkom dođe do trijumfa srpski igrač, ali nije uspeo. Što nije na protivnički, jeste na svoj servis za plasman među četiri najbolja.

Naredni rival Đokoviću je Tejlor Fric koji je izbacio ranije jutros Davida Gofana. Srbin protiv njega ima 9:0. Poslednji trijumf protiv njega, zabeležio je ove godine u četvrtfinalu Australian Opena. U drugom polufinalu Janik Siner igra protiv još jednog češkog igrača Tomaša Mahača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EVROLIGA: Samo 4 kluba, a među njima Crvena zvezda (FOTO)

Kompletirano je 2. kolo Evrolige posle kojeg je poznato da samo 4 kluba su neporažena. U pitanju su Panatinaikos, Monako,...

POVEZANE OBJAVE