Radnički potopio Mladost u derbiju!

U derbiju trećeg kola Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog nadigrali su zagrebačku Mladost, na svom bazenu, rezultatom 17:12.

Bio je to drugi trijumf Kragujevčana nad Zagrepčanima u poslednjih mesec dana, ali ovoga puta znatno ubedljivije nego u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada su slavili posle velikog preokreta.

Radnički je ovoga puta znatno bolje otvorio utakmicu. Od samog starta igrao je dobro u odbrani, na čelu sa Radoslavom Filipovićem, koji je imao nekoliko dobrih intervencija. U napadu je iskoristio dve od nekoliko šansi, preko Nikole Jakšića i Strahinja Rašovića, a gosti su tek u finišu prve četvrtine uspeli da probiju led golom Vukičevića – 2:1.

Šumadinci su potom u još dva navrata imali „plus dva“ (3:1, 4:2), ali daleko od toga da je bilo šta bilo rešeno u derbiju sjajnih rivala. Posle dva vezana gola Luke Bukića, gosti su stigli do prvog vođstva, koje su zadržali do poluvremena – 5:4. U nastavku susreta „žapci“ su vodili u još dva navrata, pre nego što je Radnički ubacio u viši stepen i vratio se na dva gola prednosti pred odlučujuću deonicu.

Potom je nastavio gde je stao i sredinom perioda otklonio sve dileme oko pobednika, dostigavši maksimalnih „plus pet“ – 16:11.

U timu Radničkog prednjačio je raspoloženi Strahinja Rašović sa pet golova, a pratili su ga Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Lazar Vićković i Nikola Murišić sa po dva. U timu Mladosti po tri gola dali su Luka Bukić, Ante Vukičević i Konstantin Harkov.

Bio je to 200. nastup za Radnički kapitena Filipa Jankovića, kojem je ova pobeda ulepšala lep jubilej.

Već u utorak Kragujevčane očekuje novi derbi, ovoga puta sa mađarskim Ferencvarošem u Ligi šampiona, od 20 sati, uz besplatan ulaz.

Radnički – Mladost 17:12 (2:1, 2:4, 7:4, 6:3)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Vlaho Radičević (Hrvatska) i Andreja Stanojević (Srbija).

RADNIČKI: Filipović, Rašović 5, Antić, F. Janković, Gavrilović 1, Pijetlović, Drašović 2, Jakšić 2, Vasić 1, Vićković 2, P. Jakšić 1, Murišić 2, Todorovski, Dadvani 1. Trener: Uroš Stevanović.

MLADOST: Marcelić, Bašić 2, Jajčinović, M. Vrlić, Biljaka, Bukić 3, Lazić, J. Bušić, J. Vrlić 1, Vukičević 3, Harkov 3, Sunara, T. Bušić. Trener: Damir Vincek.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi Beograd slavio za stopostotan učinak u okršajima srpskih i hrvatskih timova

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su i treću pobedu u regionalnoj Premijer ligi ove sezone pošto su na gostovanju u...

POVEZANE OBJAVE