Srbija konačno savladala Švajcarsku! Rajković podsetio kako brani penale, a Maksimović ispisao istoriju! (VIDEO)

Fudbaleri Srbije savladali su Švajcarsku u 3. kolu Lige nacija sa 2-0, u utakmici odigranoj u Leskovcu.

U prvih pola sata Švajcarska je bila daleko ofanzivnija, ali ni na jednoj strani nije vđena ozbiljnija šansa.

Embolo je propustio veliku priliku za Švajcarsku u 33. minutu, kada je loše zahvatio loptu nakon prodora i ubačene lopte Vidmera.

Strahinja Pavlović je na drugoj strani pripretio u svom stilu u 38. minutu, kada je prodro i šutirao, izborivši korner. Pavlović je u završnici poluvremena, ali i u anstavku, napravio mnogo problema gostima.

Ofanzivnija igra naših fudbalera isplatila se u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Elvedi postigao autogol nakon centaršuta Samardžića sa desne strane.

Uprkos vođstvu, Srbija je izašla ofanzivnije u drugom poluvremenu, pošto je Luka Jović zamenio Grujića. I odmah zabeležio veliki promašaj.

Aleksandar Mitrović je duplirao prednost Srbije u 62. minutu, nakon dve varke petom, kojima je sebi izborio prostor za šut i sa ivice šesnaesterca pogodio sam ugao velike i male mreže za 2-0.

Ponovo je Luka Jović bio neprecizan u 66. minutu, kada je pokušao glavom, iako je imao veoma dobru poziciju, Nakon te situacije je mogla da usledi kazna, pošto je dosuđen penal za Švajcarce zbog faula Nedlejkovića, da nije Predraga Rajkovića na golu! Naš čuvar mreže je podsetio na dane kada je omladinsku reprezentaciju predvodio ka tronu Evrope i sveta brojnim odbranjenim penalima. Ovog puta je zaustavio Emboloa.

U 74. minutu uašo je u igru Andirja Maksimović i tako postao rekorder naše reprezentacije, oborivši rekord Mitra Mrkele.

U završnici utakmice Švajcarci su bili ofanzivniji, ali je na golu na visini zadatka bio Rajković, te je rezultat ostao nepromenjen, a Srbija konačno savladala Švajcarsku, nakon poraza na dva poslednja Mundijala.

Srbija sada zauzima treće mest u grupi 4 sa četiri osvojena boda, dok je Švajcarska poslednja bez ijednog boda. Prva je Španija sa sedam, a druga Danska sa bodom manje.

Srbija (3-4-2-1): Rajković – Eraković, Milenković, Pavlović – Nedeljković (od 74. Simić), Grujić (od 46. Jović), N. Maksimović, Birmančević (od 88. Čumić) – Samardžić, Lukić (od 53. Zdjelar) – Mitrović (od 74. A. Maksimović).

Švajcarska (3-4-3): Kobel – Vidmer (od 46. Rider), Akandži, Rodrigez (od 70. Garsija) – Elvedi, Fojler, Džaka, Ebišer (od 70. Fernandes) – Amduni (od 70. Zećiri), Embolo (od 86. Monteiro), Endoje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi Beograd slavio za stopostotan učinak u okršajima srpskih i hrvatskih timova

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su i treću pobedu u regionalnoj Premijer ligi ove sezone pošto su na gostovanju u...

POVEZANE OBJAVE