Trinkijeri posle Olimpijakosa: Vezenkov pogleda sudiju i dobije dva penala

Olimpijakos je u neizvesnoj utkmici savladao Žalgiris u Pireju 74:68 u 2. kolu Evrolige.

Bila je to jedna teška i dugačka utakmica koja je trajala 144 minuta i na kojoj je viđeno previše prekida.

Posle meča trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri prozvao je sudijsku trojku Jovčić-Radović-Petek za kriterijum koji su nametnuli.

Niko ne želi da igra protiv Olimpijakosa. Visoki su, dugački i imaju razvijen višegodišnji sistem. Vezenkov se vratio, on počne utakmicu sa 10 slobodnih bacanja”, rekao je Trinkijeri i dodao:

– Ne znamo kako, ali pogleda sudije i dobije dva slobodna bacanja. Bukvalno je tako. Onda pogleda na drugu stranu i dobije nova dva penala. Teško je igrati tako, dobili su 43 slobodna bacanja, rekao je Italijanski stručnjak.

Žalgiris je loše otvorio utakmicu postigavši samo 6 poena u prvih 13 minuta meča, a prvu asistenciju su zabeležili u 16. minutu.

Evroliga je teško takmičenje, pogotovo za mlade igrače ili one koji nikada nisu igrali ovu ligu. Sve je veliko, brzo i fizički zahtevno. Ponekad su igrači anksiozni. Treba im period adaptacije. Sve je tačno, ali bili smo u zaostatku dva poena, imali momentum… Moramo da radimo na malo više kreativnosti, to je prioritet, završio je Trinkijeri.

Njegov tim sada očekuje dupka nedelja u njegovoj domovini protiv Virtusa i Armanija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poraz od Grčke naterao Engleze da traže selektora, prvi favorit bivši trener Čelsija!

Fudbalska reprezentacija Engleske nalazi se u prelaznoj fazi po odlasku Gereta Sautgejta sa klupe posle Evropskog prvenstva. Brigu o reprezentaciji...

POVEZANE OBJAVE