Beron o čuvenoj utakmici protiv Partizana: Bili su koraci, to svi znamo i mnogo je smešno kad se setim toga

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Bili Beron je nedavno objavio kraj svoje profesionalne karijere.

 On je u intervjuu za “Meridiansport” govorio o mnogim temama, među kojima je i čuveni koš protiv Partizana u finalu Superlige Srbije.

-Osećaj koji sam imao dok sam igrao tamo, nisam imao nigde drugde. Ni na koledžu, ni u srednjoj školi, ni u jednom drugom timu. Kada vas toliki broj navijača podržava, i kada su tako lojalni, to sam mnogo cenio i obožavao. Takođe, bili smo prilično uspešni, pobeđivali smo, vratili tim u Evroligu. Mnogo mi je značilo, kao i za moju karijeru. Kao da sam pravio temelje za svoj drugi dom. Uvek ću ceniti to mesto, jasan je Beron.

Plej-of ABA lige mu je ostao u sećanju kao ključan momenat u karijeri, a posebno mu je drag trijumf nad Partizanom.

-Sećam se plej-ofa ABA lige, to su bile velike utakmice. Obe serije, protiv Partizana i Budućnosti, to su bili ključni trenuci u mojoj karijeri. Tu sam napravio iskorak, podignem igru i status u Evropi. Tada se sve promenilo. Pamtim tu prvu utakmicu sa Partizanom, kada sam postigao koš pod faulom, a pa onda vezao još jedno polaganje za pet poena u nizu i dobili smo utakmicu – to je bila ključna tačka u mojoj karijeri”.

Sjajni košarkaš je priznao da su bili koraci na četrvrom meču finalne serije protiv Partizana….

-Uvek sam mislio da sam igrač za Evroligu jer sam imao to samopouzdanje, ali sam tada u očima svih postao. Dokazao sam da mogu da igram na visokom nivou i pobeđujem. Uz to, tu je srpski play-off sa Partizanom. Bila je to luda serija. U dvorani je bilo kao u sauni, utakmica se konstanto prekidala zbog ubacivanja predmeta. Bilo je ludo i na kraju smo pobedili. Naravno, bili su koraci, to svi znamo i mnogo je smešno kad se setim toga… Imam mnogo lepih sećanja, zaključio je Beron za “Meridiansport”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fenerbahče bez bitnog igrača protiv Zvezde

Košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić propustiće utakmicu 3. kola Evrolige protiv Crvene zvezde zbog povrede, objavio je tuski klub. Reprezentativac Srbije je tokom...

POVEZANE OBJAVE