PIKSI PRED ŠPANIJU: O našoj sudbini odlučujemo sami

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije izneo je očekivanja pred naredni duel u Ligi nacija.

Orlovi su ostvarili u subotu bitan trijumf protiv Švajcarske. Sutra ih očekuje gostovanje Španiji, zvaničnom prvaku Evrope.

Ne želimo da se predamo, razmišljamo kao tim. Rezultat na kraju dođe ili ne, naša je obaveza da pružimo sve. Raduju me želja i u tom pravcu hoćemo dalje. O našoj sudbini odlučujemo sami, rezultati su zadovoljavajući, izuzev utakmice u Kopenhagenu, rekao je Piksi.

Potom se osvrnuo i na duel u Beogradu odigran 5. septembra.

Priča se o prvoj utakmicu i Beogradu, tačno je da smo bili defanzivno dobro organizovani. Nekad radite to svesno, ponekad i zbog protivnika. Takav scenario bio je u Beogradu, Španija može da dominira iz poseda. I iz tog prostora možete da iskoristite trenutak kad protivnik stoji visoko. Videćemo kako će izgledati Španci u promenjenom sastavu, ali i mi imamo kadrovskih problema. Ako nabrojim fudbalere, koji nedostaju, onda bi sve bilo jasnije. Možemo i drugačije da igramo, to ipak u sebi nosi potencijalni rizik, ističe Stojković.

Španija sutra dočekuje Srbiju u Kordobi od 20:45. Orlovi nakon tri odigrana meča imaju četiri boda. I realne šanse za drugo mesto u grupi i četvrtfinale. Posle duela sa Furijom, Srbija u novembru gostuje Švajcarskoj i na kraju ovog izdanja Lige nacija će ugostiti Dansku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PUNA ARENA DOČEKUJE BAJERN: Partizan prvi put domaćin u Evroligi ove sezone

Košarkaši Partizana će večeras pred svojim navijačima pokušati da dođu do prve pobede u Evroligi. Oni će prvi put ove...

POVEZANE OBJAVE