UMALO VELIKI PREOKRET: Spartak imao i +21, FMP pao u Subotici!

Spartak iz Subotice ostvario je drugi trijumf u 4. kolu ABA lige. Subotica je ove večeri videla pobedu svojih ljubimaca protiv FMP-a 93:86, prvu pred domaćom publikom u debitantskoj sezoni. Gde su dozvolili rivalu veliki povratak a gosti to nisu iskoristili za potpuni preokret.

Domaćin iz Subotice je bolje otvorio susret. Već na polovini prve deonice, ekipa Vlade Jovanovića vodila je dvocifrenom razlikom (15:5). Potom su prednost Subotičani zadržali i do poluvremena. A FMP pokušao da dodatno spusti razliku do odlaska na odmor.

Tu su imali maksimalnu prednost od +15 (55:40). Uz 13 poena Rasira Boltona sa 13 poena. Jovan Novak je sa 11 koševa bio najbolji na poluvremenu u dresu gostiju.

Spartak se nije zaustavio ni u trećoj četvrtini. Već su napadački dobrim ritmom držali goste iz Beograda na dvocifrenom minusu. Ubacivši preko 70 koševa a nije bio ni kraj trećeg perioda.

U četvrtoj deonici je domaćin održavao dvocifren plus. Ali je FMP uspeo da se spusti na jednocifren minus u nadi da može doći do preokreta. Uspeo je FMP da stigne na četiri poena zaostatka u poslednjim minutima duela (86:82) za Subotičane. Iako su sredinom treće četvrtine vodili +21 (70:49). Kađami Kin je pogodio za +6 (88:82). Spartakovi igrači su se konsolidovali i priveli utakmicu kraju.

Najbolji kod pobednika, Bolton je sa 17 poena bio najefikasniji uz još četvoricu dvocifrenih. U timu FMP-a Novak je imao 18 poena a koš manje Rebec.

Spartak naredne nedelje gostuje Dubaiju. FMP dočekuje Cibonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ILIEV I SPORTSKI SEKTOR PRESEKLI: Postignut sporazum, fudbaler napušta Partizan

Ivica Iliev se ove jeseni vratio u Partizan na staru funkciju sportskog direktora. Crno-beli su u etno selu "Stanišići" proveli...

POVEZANE OBJAVE