NAKON DRAME: Đoković bez finala egzibicije u Saudijskoj Arabiji

Srpski teniser Novak Đoković, izgubio je u polufinalu egzibicionog turnira Šest kraljeva slema u Saudijskoj Arabiji.

U veoma kratkom roku, od njega je ponovo bio bolji prvi igrač planete Janik Siner sa 2:6, 7:6 (0), 4:6 nakon više od dva sata borbe. Novak je, na žalost, potvrdio lošu formu u kojoj se nalazi pred finiš sezone. Bez obzira na osvojeno olimpijsko zlato.

Italijan je odmah na početku meča poveo sa 3:0. Đoković se upisao tek u četvrtom gemu na semafor. Siner je lako zadržao prednost i ubrzo poveo sa 1:0 u setovima. Nakon još jednog brejka.

Đoković je bolje počeo drugi set i poveo sa 2:0. Ali je tu stao i Siner vezao tri gema za potpuni preokret. Ali Srbin ovog puta nije tek tako lako dopustio rivalu da se brzo odlepi i držao je korak (4:4).

U devetom gemu je italijanski igrač pokušao da dođe do trijumfa i imao 0:30 ali je Srbin stigao do 5:5. U taj brejku rivalu nije dozvolio ni jedan poen pa je izjednačio na 1:1 u setovima.

Odlučujući je počeo brejk loptama za Sinera koje je iskoristio. Đoković odmah uzvratio i preokrenuo na 2:1. U petom gemu se na Novakov servis vodila velika borba, koja je pripala našem igraču za 3:2. Koji je u sledećem gemu rivala došao do dve brejk lopte i propustio ih je od 15:40. Tako da je Siner produžio dramu i brejkom u sedmom gemu poveo, ali je Đoković odmah izjednačio na 4:4 a Siner nastavio razmenu brejkova.

Kasnije je to potvrdio za trijumf i čeka rivala u finalu. To će biti pobednik španskog derbija Nadal – Alkaraz.

Sada je Italijan vezao tri trijumfa protiv Novaka ove godine računajući i zvanične mečeve. Srbin je poslednji put slavio prošle godine u finalu završnog mastersa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

“Zvezda i Partizan timovi za plej of”

Partizan je sinoćnom pobedom protiv Makabija uspeo da dođe na skor 2-2 posle četiri odigrana kola Evrolige i tako...

POVEZANE OBJAVE