NAKON PRODUŽETKA: Panter naneo Zvezdi prvi poraz

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz u Evroligi, pošto su nakon produžetka poraženi od Barselone u četvrtom kolu na svom terenu sa 98-94.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 11-5 posle koša Kevina Pantera. Međutim, velikom serijom crveno-belih je došlo do preokreta nakon trojke Kalinića, dojučerašnjeg košarkaša Barse.

Završnica prvog dela ipak je pripala Kataloncima, koji su poenima Čeha Satoranskog i Veselog vodili sa 26-25.

Drugi period je poenima otvorio Ognjen Dobrić, a nakon toga se dugo vodila potpuno ranvopravna borba, uz česta smenjivanja u vođstvu, ali je usledilo sedam uzastopnih poena srpskog tima, koji se odlepio na 39-33 posle nepuna četiri minuta igre u ovom delu.

Ipak, crveno-beli nisu uspeli da održe ovu prednost do kraja, pa je košem na dve sekudne do kraja poluvremena izjednačio Anderson. Ipak, u poslednjoj sekundi Miler-Mekintajer ubacuje trojku, pa je Zvezda vodila na poluvremenu sa 47-44.

Drugo poluvreme otvorila je Barselona sa dve trojke, koje su postizali Parker i Laprovitola. Međutim, na sličan način ubrzo Zvezda ponovo preuzma prednost, zahvaljujući uzastopnim trojkama Dauma i Kalinića za 55-54. To je bio početak serije od 10-0 domaćih košarkaša, koji su se tako odlepili na +9 (65-56).

Međutim, trojkom Brizuele gosti su prišli na samo -3 na kraju treće deonice, kada je bilo 66-63 u korist tima Janisa Sferopulosa.

Panter i Ernangomez su odmah na početku poslednjeg dela utakmice ponovo preokrenuli, kada je usledio period smenjivanja u prednosti i potpuno ravnopravne utakmice.

U samoj završnici nastala je prava drama, kada je igra prekinuta na duži period zbog sudijske odluke da dodeli tehničku grešku treneru Barselone. Ipak, prethodno crveno-beli nisu prešli polovinu za osam sekundi. Usledila je trojka Pantera, ali je Jago izjednačio na drugoj strani (84-84). Panter za nešto više od četiri sekunde nije uspeo da pogodi trojku iz velike daljine, te se otišlo u produžetak.

Nastavlo se u istom ritmu i u produžetku i neizvesnost je trajala do samog kraja. Ipak, presudne su bile troje Laprovitole i Pantera. Zvezda je imala drugu šasnu nakon ukradene lopte Gedraitisa. Ipak, umalo je Kalinić nije prokockao pošto je izveo aut u poslednjem momentu. Jago je fauliran potom, ali je promašio drugo bacanje, kada je Panter u kontri stavio tačku na utakmicu.

Osim toga što je bio ključan igrač u završnici regularnog dela i produžetka, Kevin Panter je bio i najefikasniji igrač utakmice protiv bivšeg kluba, pošto je sakupio 26 poena. Jan Veseli postigao je 19 poena, uz 5 skokova.

U redovima Zvezde najefikasniji je bio Jago dos Santos sa 23 poena, dok je Nikola Kalinić protiv dojučerašnjeg kluba zabeležio 19 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jam Madar ponovo menja klub, stiže kao zamena za bivšeg igrača Zvezde?!

Hapoel iz Tel Aviva doveo je brojna zvučna imaena u tim tokom leta, a stigli su i mnogi bivši...

POVEZANE OBJAVE