ZVEZDA IMALA UVERTIRU ZA MONAKO: Het trik Ilića, Katai kao nekad, Nišlije ispraćene petardom! (VIDEO)

FK Crvena zvezda odigrao je prvi meč u šampionatu nakon reprezentativne pauze. Pred duel protiv Monaka u Ligi šampiona, savladan je na svom terenu Radnički iz Niša sa 5:1. Prvo poluvreme je golovima obeležio Luka Ilić. Dok se u drugom istakao Aleksandar Katai za ubedljiv trijumf.

Crveno-beli su za nepunih pet minuta igre poveli sa 1:0. Pogodio je za prednost domaćina Luka Ilić. I to nakon solo prodora kada je pokupio loptu na sredini terena.

Od tog gola, domaćin nije popuštao sa pritiskom. Vanja Ilić je pokušao u 12. minutu za goste što im je bila prva šansa. Luka Ilić se nametnuo na početku ovog susreta i već u 16. minutu imao šansu za drugi gol. Njegov pokušaj ubacivanja u peterac, završio je na stativi.

A Radnički je uspevao da se polako oslobodi naleta domaćina. Zvezda je morala u 28. minutu da izvrši izmenu. Jegora Pruceva je zamenio Seol Jong Vu jer se ruski igrač povredio. Posle toga je tim Vladana Milojevića povećao prednost. Ponovo je strelac bio Luka Ilić, u 33. minutu. Koji je najbolje skočio posle ubacivanja Milana Rodića.

Zvezda je do poluvremena vodila i sa 3:0 a veoma raspoloženi Ilić je u 43. minutu upisao het trik.

Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu između dva poluvremena. U drugom je Nikola Drinčić odmah kod gostiju izvršio pet izmena. Elšnik je u 54. minutu promašio izglednu šansu iako je bio neometan.

Crveno beli su posle toga brzo poveli sa 5:0. Aleksandar Katai se upisao u strelce u 58. minutu. Samo dva minuta nakon što je ušao u igru umesto Duartea. Uposlio ga je još jedan rezervista Nemanja Radonjić. Potom je postigao još jedan gol dva minuta kasnije.

Posle Zvezdine serije golova i u drugom delu, Belaković je bio neprecizan da donese Radničkom počasni gol u 69. minutu. Luka Ilić je potom promašio priliku u 74. minutu da postigne četvrti pogodak, ali se okliznuo. Posle toga je zamenjen uz ovacije sa tribina. Radnički potom pogađa prečku preko Vanje Ilića, a posle je njegov udarac izblokirao Điga. Nišlije su u finišu uspele da postignu počasni gol preko Ivelje Koji je postavio konačan skor.

Zvezda posle Nišlija gostuje u utorak od 18:45 Monaku. Potom idu u Suboticu protiv Spartaka. Radnički narednog vikenda dočekuje Lučansku Mladost.

Crvena zvezda – Radnički Niš 5:1 (3:0)

Ilić L. 4′, 33′, 43, Katai 58′ 60′ – Ivelja 89′

Crvena zvezda: Ilić, Prucev (od 28′ Seol), Điga, Spajić, Rodić, Krunić, Elšnik, Maksimović, L.Ilić, Olajinka, Duarte (od 56′ Katai)

Radnički Niš: Manojlović, Đo, Vojnović, Jamkam, Stojanović, Nišić, Stajić, Belaković, Ilić, Jurukov, Stjuart

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jam Madar ponovo menja klub, stiže kao zamena za bivšeg igrača Zvezde?!

Hapoel iz Tel Aviva doveo je brojna zvučna imaena u tim tokom leta, a stigli su i mnogi bivši...

POVEZANE OBJAVE