ĐOKOVIĆ O VELIKOJ TROJCI: Te tri godine su bile najvažnije za moj razvoj

Novak Đoković ove godine nije osvojio nijedan turnir u ATP kalendaru, ali je upotpunio ipak kolekciju uspeha.

Postao je Olimpijski šampion, i prvi put posle 16 godina osvojio medalju na OI.

Sada učestvuje na turniru Šest kraljeva slema u Saudijskoj Arabiji. Gde večeras igra sa Rafaelom Nadalom za treće mesto. Španac je najavio kraj karijere, a Đoković je govorio o tom rivalstvu i ukupno odnosu i sa Rodžerom Federerom.

Postao sam kandidat za grend slem trofeje i došao sam na viši nivo kada sam osvojio Australijan open 2008. godine, ali drugi grend slem sam osvojio tek 2011. godine. Tokom tog perioda sam bio treći na svetu, bio sam na drugom mestu tokom 2009. godine kada je moj nivo bio veoma visok, ali nisam mogao da dođem do slemova zbog njih dvojice, dominirali su. Nisam imao formulu ni način kako da ih pobedim. Uspevao sam da ih dobijem jednom, dva puta ili tako nešto, ali ne na najvažnijim turnirima, rekao je Novak u intervjuu za argentinski La Nacion.

Potom je dodao:

Te tri godine bile su najvažnije za moj razvoj, dale su mi glad za uspehom, posebno protiv njih dvojice. Znao sam da ako nađem način da budem kao njih dvojica na najvećim turnirima, znao sam da najveći deo toga dolazi iz glave i tako sam počeo da osvajam više slemova. Tako sam uspeo. Mnogo mi je pomoglo i to što sam osvojio Dejvis kup sa Srbijom 2010. godine, to mi je dalo dodatno samopouzdanje, ali je rivalstvo sa njima bilo neverovatno, zaključio je srpski teniser.

On protiv oba igrača iz pomenute velike trojke ima pozitivan skor. I to 31:29 protiv Nadala, a 27:23 protiv Federera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEGA IMALA SJAJAN START U ABA: Barać poslao poruku pred meč u Splitu

Mega je ovu sezonu u ABA ligi počela sa četiri trijumfa. Oni večeras u petoj rundi gostuju Splitu, koji je...

POVEZANE OBJAVE