EHF KUP: Partizan ubedljiv protiv Berše

Rukometaši Partizan opravdali su ulogu velikog favorita u prvoj utakmici druge runde EHF Evrokupa, savladavši Beršem rezultatom 35:24 (15:10), a zanimljivo je da je naš tim i pre tri godine istog rivala nadigrao na Banjici sa 11 golova razlike (33:22). Revanš se igra 26. oktobra od 18:30, u Luksemburgu.

Nedostajalo je crno-belima koncentracije u odbrani na startu meča, što su gosti iskoristili da povedu 1:3. Prednost od dva gola čuvali su sve do 12. minuta, kada je naš tim poravnao rezultat golovima Kotara i Vasića – 7:7. Prvu priliku za vođstvo igrači Đorđa Ćirkovića su propustili, ali je usledila impresivna serija, tokom koje je naš tim potpuno dominirao na terenu. Nizali su se golovi sa svih pozicija, a glasnim ovacijama sa tribina ispraćen je cepelin – Vasić za Barjaktarovića i vođstvo 14:7. Beršem je smanjio zaostatak na 14:10, ali više od toga gosti nisu mogli večeras na Banjici. Golman Heidarirad je od ulaska u igru odbranio 6 od 10 šuteva protivnika, što je dalo dodatni vetar u leđa crno-belima. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 15:10, pa je trener Ćirković mogao mirne glave da rasporedi minutažu u drugom delu.

Partizan je u nastavku samo potvrdio ulogu velikog favorita. Najveću prednost naš tim je stekao u 44. minutu, kada je posle dva pogotka kapitena Zečevića na semaforu bilo 27:16. Probudila se ekipa iz Luksemburga i napravila seriju 4:0, ali nedovoljno da poremeti crno-bele i unese neizvesnost u večerašnji duel. Trener Ćirković je zatražio tajm-aut i ubrzo su naši momci nastavili u ritmu kojim su završili prvo poluvreme. Novu dvocifrenu prednost stekli su u 57. minutu, kada je Kotar zatresao mrežu rivala za vođstvo 33:23. Tačku na današnji susret stavio je Madžovski pogotkom iz kontre za 35:24, pa će na gostovanje u Luksemburg crno-beli ići sa plus 11.

Najefikasniji u dresu Partizan bio je Lazar Anđelković sa sedam pogodaka, a pratio ga je kapiten Nikola Zečević sa šest. U gostujućem sastavu izdvojio se Jan Hofman sa 10 golova. Said Heidarirad je zabeležio 11 odbrana (11/28), a Nikola Zorić dodao četiri (4/11).

rener Đorđe Ćirković bio je zadovoljan igrom svog tima i razlikom kojom je završen meč.

– Kao što smo i očekivali, ekipa Beršema je došla da igra rukomet, nisu bili destruktivni. Grešilo se i na jednoj i na drugoj strani, ali mislim da je bila lepa utakmica. Sa naše strane možda više promašaja i jedno slabije šutersko izdanje, ali nam ova razlika svakako garantuje miran revanš.

Srednji bek Miha Kotar istakao je da je cilj bio da se trijumfuje dvocifrenom razlikom.

– Otvorili smo utakmicu malo lošije, promašili neke zicere, ali na kraju prvog poluvremena smo došli do razlike od pet golova. Na pauzi smo se u svlačionici dogovorili da još više stisnemo protivnika, jer je svaki pogodak bitan za revanš i uspeli smo da povećamo prednost.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Mega pala u Gripama, nestvarna partija Bogoljuba Markovića

Košarkaši Splita nastavili su sa dobrim igrama u ABA ligi, pošto su na svom parketu posle crvene zvezde savladali...

POVEZANE OBJAVE