ISKUSNI SUDIJA JASAN: Zvezda značajno oštećena protiv Barselone!

Košarkaši Crvene zvezde još jednom su poraženi u tesnoj završnici na svom terenu od Barselone. I ponovo zahvaljujući lošim sudijskim odlukama koje su direktno uticale na rezultat.

Pre dve godine je Mirotić gazio aut liniju pre nego što je ubacio ključan šut, a ovoga puta su načinjene dve uzastopne kardinalne greške u samoj završnici.

To je nedvosmisleno otkrio proslavljeni sudija u penziji Tod Varnik u autorskom tekstu za specijalizovani “Basket News“.

Prva je bio nedosuđen faul nad Bolombojem od strane Džabari Parkera pod košem Zvezde, kada je bilo očigledno da ga je udario.

Druga greška je posebno velika i posledica je prve. Umesto faula, dosuđena je mrtva lopta. Bolomboj je potom u skoku izborio posed protiv Veselog, ali je za prenos lopte ostalo duplo manje vremena iz tog razloga.

Jago je nije preneo na vreme, zbog čega se trener Barselone Đoan Penjaroja pobunio i dosuđena mu je tehnička. Nakon gledanja snimka sudije su odlučile da, nakon slobodnog bacanja zbog tehničke, lopta bude u posedu španskog tima jer su shvatili svoju grešku.

Međutim, kako navodi iskusni sudija, njegove mlađe kolege na utakmici nisu ni imale pravo da pregledaju ovu situaciju. Naime, to je prema pravilima moguće samo na kraju četvrtina ili produžetka, ali se 14,9 sekundi ne smatraju takvom situacijom prema istim pravilima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Željko Obradović oprezan pred Zadar: Imajući u vidu iskustvo od prošle godine…

Košarkaši Partizana će, nakon dve pobede u Evroligi, pokušati da kompletiraju uspešnu sedmicu na gostovanju Zadru u 5. kolu...

POVEZANE OBJAVE