VANREDNA KONFERENCIJA: Pešić definitivno ostaje, bilo je potrebno obezbediti kontinuitet

Vanredna konferencija za medije održana je danas kada su se sa najnovijim informacijama obratili čelnici Košarkaškog saveza Srbije.

Posle osvajanja srebra na SP 2023. i sada bronze u Parizu na OI, Svetislav Pešić ostaje selektor Orlova kao jedan od privh ciljeva novog rukovodstva.

Tako da će ekipu predvoditi i u ostatku kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine. Predsednik KSS Nebojša Čović, istakao je da su razgovori sa Pešićem trajali neko vreme. Istakavši da je bilo važno omogućiti kontinuitet do sada urađenog.

Potom se javnosti obratio i novi/stari selektor. Koji se zahvalio na strpljenju, jer je on imao druge planove i obaveze zbog čega se sve odužilo. Dodajući da je bilo razgovora a ne pregovora.

Govorio je i o narednom ciklusu kvalifikacija u novembru protiv Danske, a i Finske i Gruzije u februaru. On je podvukao da je uvek za proces iako se napravio kontinuitet. Zaključivši da se nada kako je ispunio želju igrača, Saveza, Nebojše i javnosti.

Konferencija je tako potvrdila ono što se već u medijima nekoliko dana ranije pretpostavljalo. Srbija iz prva dva kola ima trijumfe nad Finskom i Gruzijom. Protiv Danske igramo kao gosti 21 novembra, a potom smo domaćini tri dana kasnije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DUGO JE NISMO GLEDALI: Ana Ivanović poražena po povratku na teren! (FOTO, VIDEO)

Srpska teniserka Ana Ivanović poodavno se ne bavi aktivno tenisom. Već se posvetila privatnom životu, ali je ponovo uzela reket...

POVEZANE OBJAVE