Milošević pred Novi Pazar o rivalu, Ademu Ljajiću, odsustvu publike i situaciji u ekipi

Fudbaleri Partizana sutra od 16 časova gostuju Novom Pazaru u 12. kolu Superlige.

Utakmica će biti odigrana u specifičnim uslovima, bez prisustva gledalaca.

Ovo će biti druga utakmica na kojoj će ekipu sa klupe predvoditi Savo Milošević od svog povratka, a on je izneo svoja očekivanja.

Mrzim utakmice bez publike, pa taman to išlo i na moju štetu. Fudbal gubi svaki smisao bez publike. Sad su to neke vanfudbalske stvari koje niti mogu niti imam pravo da komentarišem, takve su kakve su, ali ne radujem se tome. Govorim ovo iz srca. Koliko god nam odgovaralo da igramo u ovoj situaciji pred praznim tribinama, to je ambijent u kojem ja imam problem da nađem način kako da motivišem igrače. Potpuno je druga psihologija i nije samo problem za Pazar, već je psihološki drugačija priča i priprema, rekao je Milošević.

Partizanu je bila preko potrebna pauza, usled loše situacije i velikih promena koje se događaju na svim nivoima u klubu.

Imali smo sreću da utakmicu možemo da igramo u ponedeljak i da imamo nekoliko dana više za momke koji se vraćaju iz reprezentacija, osim Grimalda kojeg tek danas očekujemo. U ovom periodu bilo je bitno da smo mogli mirno da radimo i da neke ideje stručnog štaba prenesemo igračima. Naravno, u skladu sa njihovim mogućnostima. Imali smo sreće da su poslednja dva rezultata bila pozitivna i da smo mogli da radimo u pozitivnoj atmosferi. Dobar deo posla smo uradili, ali nas teži tek čeka. Imamo šest utakmica u kratkom periodu i to će biti pravi test, ali i prilika da na kraju ciklusa možemo da kažemo da smo izašli iz krize, ističe trener Partizana, koji se osvrnuo i na tim sutrašnjeg rivala, istakavši da je Adem Ljajić najbolji fudbaler lige.

Bavimo se intenzivno i rivalima. Na papiru nas očekuju jači rivali od Tekstilca. Novi Pazar definitivno ima mnogo više mogućnosti, veći potencijal u napadu i veći kvalitet. Tradicionalno je jedno od najtežih gostovanja u ligi. Trudićemo se da dosta stvari zavise od nas na terenu, ali moraćemo da obratimo pažnju i na neke stvari u redovima protivnika, kao što je najbolji igrač u ligi trenutno. Najveća opasnost preti od njega. Novi Pazar nije onaj tim od pre tri, četiri godine. Dovedeno je dosta igrača. Nije Pazar samo Adem Ljajić, ali morate o njemu razmišljati kao o pojedincu, kao o nekom ko u svakom momentu može da vam napravi problem. Generalno, ekipa poseduje mnogo veći kvalitet nego prethodnih godina. Biće ovo pravi test da vidimo dokle smo mi stigli i gde smo zaista, rekao je Milošević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real ubedljiv pred dolazak Zvezde

Košarkaši madridskog Reala savladali su na svom parketu Đironu sa 95-67, u 4. kolu španske ACB lige. Kraljevski klub...

POVEZANE OBJAVE