PRVA EL POBEDA OVE SEZONE: Klajburn presudio Partizanu u punoj Areni!

Partizan i Virtus odigrali su prvi meč petog kola Evrolige. Italijanska ekipa je u gostima upisala prvu pobedu ove sezone 70:69. U duelu koji su obeležile obostrane greške i naizmenične serije timova.

Crno-beli su pred svojim navijačima krenuli u petorci Lundberg, Marinković, Braun, Bonga i Dejvis. Luka Banki se odlučio da počne sa Morganom, Kordinijeom, Klajburnom, Šengelijem i Žižićem.

Domaćin je postigao prve poene na utakmici. Upisao se Sterling Braun a njegovom mini serijom na početku crno-beli poveli 5-0. Virtus prve poene postiže sa bacanja a Šengelija je polovičan. Crno-beli su bolje otvorili meč i imali napadačka rešrenja. Prvi strelac za domaće koji nije bio Braun je Lundberg. Već je u ranoj fazi meča Obradović traži čelendž.

Virtus je prve poene iz igre postigao tek na isteku tri minuta igre, upisao se Ante Žižić. Koji su vezali još jedan koš smanjivši sa 7:1 na 7:5. Partizan je na to odgovorio sa 6:0 i otišao na 13:5. Kasnije i najvećih +9 (16:7) posle 2+1 Tajrika Džonsa. Prva trojka na meču je viđena tek na isteku pet minuta igre koju je pogodio Klajburn a odmah se nadovezao Met Morgan za 16:13 u korist domaćina.

Pa se igralo smušeno na obe strane. To prekida Klajburn i vraća meč na egal (16:15) uz seriju rivala 8:0. Nakon skoro 4 prazna minuta bez koša, Tajrik Džons pogađa dva bacanja za crno-bele koji poentira na kraju prve deonice za 20:15 u korist tima Željka Obradovića.

Početkom drugog perioda je Partizan imao 25:19 ali je Virtus i dalje držao priključak. Uz periode slabije igre i grešaka obe ekipe. Pokuševski je u ovoj četvrtini pogodio prvu trojku za domaćina na utakmici. Gde je Partizan održavao prednost. U 2 minuta pred poluvreme, vodili su 34:29. Bivši igrač Virtusa Ife Lundberg odigrao je dobro završnicu prvog dela, i njegovom trojkom je Partizan vodio 37:32 po odlasku na odmor.

Klajburn je imao 14 poena posle 20 minuta, a Tajrik Džons 9 koševa.

Partizan je drugo poluvreme otvorio trojkom raspoloženog Lundberga koji je formu sa kraja druge produžio i u trećoj deonici. Da bi isto uzvratio Kordinije. Virtus se približio, a Partizan odbio nalet odlepivši se na 45:38. Kasnije i 52:43. Ipak ni tu prednost nisu zadržali crno-beli do ulaska u poslednju četvrtinu. A Virtus je uvek pretio. Na kraju je bilo 61:57 za domaćina pred poslednji period.

Met Morgan je ubacio oba koša sa bacanja na početku poslednje četvrtine. Brendon Dejvis prvi poentirao za Partizan u ovom delu meča. Krenulo se i u ovoj deonici sa greškama na obe strane. Da bi trojku za 65:64 u korist Partizana pogodio Šengelija. Ajzea Kordinije je prekinuo prazan hod obe ekipe, i doneo Virtusu prednost, prvu od početka utakmice 65:66 na 3:40 do kraja.

Od tog koša su se oba tima mučila da poentiraju, ali je Partizan pogodio važnu trojku za 68:66 preko Lundberga, nakon ukradene lopte Tajrika Džonsa i asistencije Sterlinga Brauna. Da bi Klajburn izjednačio na 68:68. A Lundberg bio polovičan sa bacanja 69:68. Na desetak sekundi do kraja, Virtus je vodio 70:69 košem Klajburna jada je Obradović tražio tajm – aut jer je u prethodnom napadu Partizana Ntilikina izgubio loptu. Da se dogovori poslednji napad ili po svemu sudeći igra penal završnica. Klajburn je posle tajm-auta blokirao Lundberga i osigurao defanzivni skok. A Ntilikina bio tragičar promašivši šut za pobedu.

Najbolji kod pobednika, bio je upravo Klajburn sa 27 poena dok je Kordinije dodao 12 koševa. U timu Partizana, Tajrik Džons je imao 20 koševa a Ife Lundberg 14 uz 10 Vanje Marinkovića.

Partizan i naredna dva meča igra kao domaćin, protiv Krke i Monaka.

Partizan – Virtus 69:70 (20:15,17:17, 24:25, 8:13)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROMAŠIO ŠUT ZA POBEDU: Ntilikina ponovo na terenu posle Virtusa (VIDEO)

Frenk Ntilikina mogao je ove večeri da bude junak Partizana. Crno-beli su u petom kolu Evrolige upisali treći poraz protiv...

POVEZANE OBJAVE