Sferopulos govorio o debiju Petruševa

Košarkaši Crvene zvezde sutra gostuju madridskom Realu u petom kolu Evrolige.

Svoja očekivanja pred ovaj duel izneo je trener Janis Sferopulos.

Uvek je teško igrati ovde, ali sa druge strane mi ćemo organizovati našu igru. Znamo šta treba da radimo. Najbitnije je boriti se za svaki posed, za svaku lopu. Taktički, pratićemo ono što smo vežbali u napadu i odbrani, rekao je Sferopulos.

Nakon Barselone – sledi Real.

Mislim da dve utakmice nemaju veze, izuzev imena timova. Neki igrači su isti, ali Real ima stil koji se ne menja. Igraju brzo, kvalitetni na svim pozicijama, koriste razne postave. Mogu da igraju razne igre, a mi se stalno prilagođavamo. Čitamo šta rade i igramo kako planiramo, izjavio je trener Zvezde.

Ono što je najaktuelnije jeste povratak Filipa Petruševa, čiji se debi može očekivati uskoro.

Očekujemo da će Filip biti spreman. Biće potrebno vreme. Nekoliko dana da nauči sistem, napad, odbranu, ali odmah će biti u rosteru, otkriva Sferopulos, kome je drago da je oš jedan vrhunski domaći košarkaš u njegovoj ekipi.

Važno je imati domaće igrače. Uvek verujem u srpske igrače. Gde god sam trenirao, trudio sam se da imam najbolje igrače iz zemlje. Srećan sam što se Filip vraća i mislim da njegovim dolaskom dodajemo još jednog igrača koji će nam pomoći da ostvarimo naše ciljeve, smatra grčki stručnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde suspendovan na šest meseci!

Bivši fudbaler Crvene zvezde Husref Musemić, sada trener Igmana iz Konjica, suspendovan je na šest meseci. Razlog je verbalni...

POVEZANE OBJAVE