EVROLIGA: Žalgiris ubedljiv pred dolazak Zvezde, Parizu francuski derbi!

Evroliga je večeras imala mečeve petog kola koji su se igrali od 19 časova.

Žalgiris je pobedio Makabi sa 78:63 na svom terenu. Izraelci su imali prvu četvrtinu ispod svakog nivoa, koja je odradedila dalji tok utakmice.

Litvanci su prvu četvrtinu odigrali furiozno. Dobili su je sa +19 a Makabi ubacio samo sedam poena. Žalgiris sa napadačkim ritmom nastavio i u drugoj četvrtini. Iako je Makabi uspeo da dođe do kakvog takvog napadačkog ritma. A domaćin iz Kaunasa imao +20 na poluvremenu.

Tim Andree Trinkijerija je nastavio i u drugom delu da održava prednost. Iako je Makabi pokušavao da je smanji što više može, u nadi za preokretom. Bili su prvo nadomak toga da se vrate na jednocifren minus igrači Odeda Kataša. Na kraju nisu uspeli da još više zaprete Žalgirisu.

Najbolji kod pobednika, bili su Ulanovas sa 14 i Dovidas Gedraitis uz koš manje. U ekipi Makabija, Sejbin Li je imao 17 poena a pratio ga je Jasiel Rivero sa 12 koševa.

Pariz je u gostima iznenadio Monako 86:80. Duel gde su gosti vodili, domaćin stigao, a gost opet posle preokreta slavio.

Parižani su bolje krenuli u duel. Nakon samo četiri minuta igre, ubacili su rivalu 16 poena (16:7). Gosti su protiv Monaka držali rezultatski plus i tokom drugog perioda. Sa +6 otišli su na odmor izabranici Tijaga Splitera (49:43).

Monako se vratio rezultatski tokom treće četvrtine. Pa se ušlo egal u poslednji period a Monako počeo da pravi prednost (71:67). Držali su plus do završnice ali je tad Pariz ponovo okrenuo vodenicu na svoju stranu. I trijumfovao.

Parižane je predvodio raspucani Šorts sa 28 poena. Tajson Vard dodao je 15 koševa. Okobo, Žaite i Majk Džejms, imali su po 13 koševa u timu Monaka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ON JE “NAČEO” ZVEZDU: Fudbaler Monaka u idealnih 11 trećeg kola LŠ (FOTO)

Fudbaler Monaka Takumi Minamino poneo je veliko priznanje nakon pobede protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona. Tim iz Kneževine...

POVEZANE OBJAVE