KSS ODLUČIO: Sudije dobile nove obaveze, posebna pravila za prekide utakmica i vređanje

Košarkaški Savez Srbije (KSS) je pre tri dana doneo važne odluke po uspostavljanju novog rukovodstva.

Tačnije, na ranijoj sednici Upravni odbor ovog tela, odlučivao je o važnim rešenjima za budućnost samog KSS i Košarkaške lige Srbije pod njegovim okriljem.

Jedna od odluka je ukidanje “košarkaškog državljanstva”. Zbog u poslednje vreme učestalih prekida utakmica i navijačkog skandiranja, sudije imaju posebnu obavezu što se tiče takvih situacija.

Jako je bitna i odluka o postupanju sudija i delegata na utakmicama na kojima dolazi do navijanja i skandiranja koja se smatraju pogrdnim i gde se vređaju određene ličnosti. Prema novoj odluci, arbitri su dužni da javno opomenu navijače najviše dva puta, a ukoliko se neprimereno navijanje nastavi, utakmica se prekida. U zavisnosti od procene službenih lica, utakmica se može nastaviti kada se isprazni dvorana od navijača ili pojedinaca. Drugi scenario je zakazivanje novog termina za odigravanje utakmice, dok se, prema trećem scenariju, a sve u zavisnosti od procene prvog sudije i delegata, utakmica potpuno prekida i registruje službenim rezultatom, navodi se na sajtu KSS.

Druga stvar u vezi sa sudijama, jeste da im takmičenja u domaćim okvirima moraju biti prioritet u odnosu na regionalna inače će podleći disciplinskoj odgovornosti, stoji u objavi Saveza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PETRUŠEV U BEOGRADU: Jedva čekam da se priključim ekipi, bila je obostrana želja

Filip Petrušev je novi/stari košarkaš Crvene zvezde Meridianbet. Crveno-beli večeras sa skorom 3-1 gostuju Real Madridu u petom kolu Evrolige. Usled...

POVEZANE OBJAVE