EVROLIGA: Zvezda bez rešenja za raspucani Real, na -23 u Madridu

Crvena zvezda Meridianbet poražena je u petom kolu Evrolige na gostovanju Real Madridu sa 95:72. Nakon tri uzastopne pobede, crveno-beli su doživeli drugi vezani poraz od španskih predstavnika. U duelu gde se od starta video nedostatak povređenog Bolomboja i bez Filipa Petruševa koji tek treba da se priključi ekipi. I nakon naporne pobede u ABA ligi protiv Budućnosti na teškom gostovanju u Morači.

Zvezda počela u sastavu Miler Mekintajer, Kenan, Kalinić, Daum i Plavšić. Real je počeo sa Kampacom, Abaldeom, Hezonjom, Endiajeom i Tavaresom.

Miler Mekintajer je realizovao prvi napad gostiju na utakmici. Endiaj promašio trojku za Real u prvom napadu domaćina, što Daum nije iskoristio. Da bi oba tima već u početnim minutama imali greške. Prvi koš za Real postigao je na ovom duelu Valter Tavares po isteku drugog minuta igre. A prvo vođstvo im doneo Eli Endiaj. Od koša Mekintajera, Madrid je imao seriju 10:0 i odlepio se na 10:2 uz šest poena Tavaresa u tom periodu. Seriju je prekinuo Daum, a Real odgovorio prvom trojkom na utakmici Endiajea.

Prvu trojku za crveno-bele, postigao je u ovom duelu Nikola Kalinić. A Real maksimalno eksploatisao izostanak Džoela Bolomboja na centarskoj poziciji gde su se razigrali Endiaj i Tavares. Krajem prve četvrtina, Tavaresu je svirana nesportska lična greška. Kalinić bio polovičan sa bacanja i potom je pormašio šut nakon izvođenja lopte sa strane. Hezonja pogodio trojku za maksimalnih +12 (20:8). Upisao se na ovom meču i Dejan Davidovac. S time se završio prvi period na čijem kraju je Ljul promašio trojku.

Ratan Mejs je upisao prve poene na startu treće deonice koju je Zvezda nešto bolje počela. Uzvrativši na to trojkom Gedraitisa i poenima Jaga Dos Santosa. Seriju su izabranici Janisa Sferopulosa produžili na 8:0 (23:18) u korist Reala. Džanan Musa je odgovorio na nalet gostiju trojkom. Ibaka je vratio razliku na dvocifrenu (29:18). A Zvezda opet nije imala rešenja za nalet protivnika koji je bio 10:0 za +15 (33:18). Seriju je prekiuo Majk Daum. Crveno-beli su u ovoj deonici dali više poena, ali je rival napravio veliku razliku. Sa +17 (46:29) otišao na odmor između dva poluvremena.

Obe ekpe su promašile prve napade u trećoj četvrtini. Posle više od minut i po igre, Hezonja je postigao prve poene za neku od ekipa sa slobodnih bacanja. Na drugoj strani je odgovorio košem Kalinić. Madriđani nastavili gde su stali u prvom poluvremenu imajući +20 (56:36). Vezali crveno-beli 5:0 ali Kampaco prekinuo mini seriju trojkom. Kasnije Real došao do +22 (65:43). Zvezda ipak davala sve od sebe, da razlika bude manja. Na kraju je bilo 71:54 pred poslednji period a ova deonica se rezultatski završila 25:25.

Džanan Musa je trojkom otvorio poslednju četvrtinu. Za crveno-bele je poentirao Uroš Plavšić.

Real je kroz poslednju četvrtinu rutinski priveo susret kraju. Zvezda je dala sve od sebe da učini poraz podnošljivijim. Samo što je Real uspeo da uveća razliku, protiv umornih crveno-belih.

Najbolji kod pobednika, bio je Musa sa 17 koševa. Kampaco je imao 13 poena. U ekipi Zvezde, jedini dvocifreni je bio Teodosić sa 11 koševa.

Do kraja meseca, crveno-beli gostuju Zadru za vikend i idu na noge Žalgirisu.

Real Madrid – Crvena zvezda 95:72 (22:10,24:19, 25:25, 24:18)

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAKVO VEČE ZA BORAC: Stefan Savić i istorijska pobeda!

Borac iz Banjaluke nastavio je sa odličnim partijama u Ligi konferencija. Debitovali su kao prvi bosanski tim u Evrokupovima ikad....

POVEZANE OBJAVE