BREGAR O EHF NEDELJI: Radna atmosfera je na visokom nivou

Selektor rukometašica Srbije govorio je o radu sa reprezentativkama tokom EHF nedelje nacionalnih timova.

Kao važnu pripremu pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Odluka je bila da ove nedelje budemo u svojoj bazi, da ne putujemo i ne trošimo vreme daleko od treninga. Postavljanje planiranog sistema za Evropsko prvenstvo bio je ključ. Videli smo u proveri protiv reprezentacije Holandije šta moramo da ispravimo do prve utakmice sa Crnom gorom sa kojom otvaramo šampionat. Izuzetno mi je drago što je sa nama ponovo Jovana Skrobić (Kovačević) nakon porodiljskog odsustva zbog čega smo jači na poziciji levog beka. Na ovom okupljanju imao sam na raspolaganju 24 planirane igračice od kojih su se sve odazvale i pružile svoj maksimum u radu. Radna atmosfera je na visokom nivou!, istakao je Bregar za sajt RSS.

On se osvrnuo i na formiranje konačnog spiska za EP:

Baš zbog toga sam i odlučuo da ovaj ciklus priprema ne sadrži prijateljske utakmice, da mogu da testiram veći broj igračica, posebno njihovu fizički snagu i spremnost. Nas čeka ozbiljno takmičenje, a pre toga i turnir u Hrvatskoj što je minimum pet utakmica u kratkom vremenskom periodu za šta je visoka izdržljivost i tolerancija na pritisak od primarnog značaja. Posle ovog okupljanja devojke će dobiti plan rada kojim bi trebalo da podignu taj nivo svakako. Ipak, koristili smo ovu nedelju i za međusobno povezivanje i stvaranje potrebne hemije. Na eventualne dileme njihov rad posle ovog okupljanja imaće presudnu ulogu, zaključio je selektor naših rukometašica.

Koje će odraditi poslednje pripreme u novembru. Naše devojke su na EP u grupi sa Crnom Gorom, Rumunijom i Češkom.

Foto: RSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BRILJIRA U KINI: Olga nadomak finala, sledi najbolja dubl igračica sveta!

Srpska teniserka Olga Danilović, izborila je plasman u polufinale WTA turnira u kineskom Gvangžuu. Ona je savladala Tajlanđanku i 163....

POVEZANE OBJAVE