Holandija poražena i od Hrvatske, Danska ubedljiva protiv Crne Gore

Kompletirano je drugo kolo Evropskog prvenstva za rukometašice u grupama A i C.

U grupi A izdvojile su se Danska i Francuska koje su zadržale maksimalan učinak i u poslednjem kolu u međusobnom duelu odlučiće o pobedniku grupe.

Danska je bila ubedljiva protiv Crne Gore koja je nakon prvog poluvremena imala samo dva gola zaostatka, ali u nastavku 17 minuta nije postigla gol pa nije ni mogla da se nada povoljnijem rezultatu. Jovanka Radičević i Ema Ramusović postigle su po 4 gola kod Crne Gore, a kod pobednika Pedersen, Jensen i Bidstrup takođe po 4 gola.

Francuska je lako izašla na kraj sa Slovenijom, a najefikasnije su bile Nze Minko i Lakraber sa po 7 golova. Kod Slovenije po 4 gola postigle su Ana Gros i Barbara Lazović.

U grupi C pored meča Srbija – Mađarska igrale su i Hrvatska – Holandija. Holandija, aktuelni svetski prvak poražena je i od Hrvatske, koja je sa dve pobede osigurala plasman u sledeću fazu. Šest i po minuta pre kraja Holanđanke su vodile sa 24:23, ali su Mamić, Kalaus i Mičijević sa tri uzastopna gola prelomile meč i dobile značajnu dozu samopouzdanja pred meč sa Srbijom u utorak. Kalaus je sa 9 golova bila najefikasnija, pratila je Mičijević sa 6, a kod Holanđanki bolje od ostalih bile su Ebing i Dalfer sa po 5 golova.

Grupa A
Danska – Crna Gora 28:19
Slovenija – Francuska 17:27

Grupa C
Srbija – Mađarska 26:38
Hrvatska – Holandija 27:25

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Divac otkrio zašto nije izabrao Dončića na Draftu: Vreme će pokazati…

Legenda srpske košarke Vlade Divac bio je jedan od prvi evropskih košarkaša koji je izgradio karijeru u NBA ligi....

POVEZANE OBJAVE