Oslabljeni Fener nemoćan u Moskvi, Zenit šokirao Barselonu

Košarkaši CSKA i Zenita ostvarili su pobede u prvim utakmicama četvrtfinalnih serija plej-ofa Evrolige.

Fenerbahče je u Moskvu doputovao bez trenera Igora Kokoškova i šestorice igrača pa nije imao šta da traži u duelu sa “armejcima”. Turski klub se dobro držao tri četvrtine, u poslednju sa 2 poena prednosti, ali je u odlučujućih 10 minuta potpuno pao i doživeo ubedljiv poraz. Heket i Klajburn predvodili su CSKA sa po 20 poena, dok je Johanes Foitman uz 12 poena imao i 10 skokova. Kod Fenerbahčea najbolji je bio De Kolo sa 27 poena.

Dok je trijumf CSKA bio očekivan, Zenit je napravio senzaciju u Barseloni i poveo sa 1:0 u seriji protiv najboljeg tima u regularnom delu sezone. Zenit je u drugoj četvrtini imao 17 poena prednosti, ali je domaćin stigao do 68:68 dva i po minuta pre kraja. Uspela je Barselona i da povede preko Dejvisa 72:71, ali je trojkom odmah uzvratio Rivers.

Novim košem Dejvisa Barselona je izjednačila, Pengos je doneo novo vođstvo gostima, da bi Higins promašio šut za pobedu dve sekunde pre kraja. Sjajan meč odigrao je Pengos sa 19 poena, 9 asistencija i indeksom 33, Tomas je postigao 12, a Rivers 11 poena. Kod Barselone najefikasniji je bio Dejvis sa 18 poena, dok je Higins ubacio 15 poena.

CSKA – Fenerbahče 92:76
Barselona – Zenit 74:76

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAŽNOTOVIĆEVA ZAGONETKA: Bobi u Evroligi!

Poslednjih dana sve je izvesnije da će Boban Marjanović put Evrope posle 10 godina u NBA ligi. Nekadašnji MVP Evrolige...

POVEZANE OBJAVE