“RIA NOVOSTI” otkriva: Crvena zvezda je u Evroligi i sledeće godine!

Situacija oko odnosa Evrolige i ABA lige još uvek nije jasna. Đordi Bartomeu je u poslednjoj izjavi objasnio da šampion ABA lige ne mora sigurno da igra u najjačem evropskom takmičenju, već da će se to određivati iz sezone u sezonu.

Nešto slično, samo na primeru VTB lige kao primarnom fokusu, su objavili i ruski mediji.

Naime, RIA Novosti tvrdi da Zenit i Crvena zvezda su sigurni učesnici Evrolige u narednoj sezoni.

Prethodno je najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA, koji ima dugoročnu licencu dobijao mesto u Evroligi za sledeću sezonu. U sezoni 2021-2022, Rusiju će u tom takmičenju definitivno predstavljati CSKA i Uniks, finalista Evrokupa, pišu RIA Novosti i dodaju:

Informacija da će najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA, dobiti zagarantovano mesto u Evroligi za sledeću sezonu nije tačna. Evroliga će sama odrediti ko će popuniti dva upražnjena mesta. Ali nema posebnih zagonetki oko toga. Klubovi koji bi trebalo da budu tu su Zenit i Crvena zvezda.

Trenutno je poznato 16 od 18 timova u Evroligi, a konačna odluka će se verovatno doneti posle završenog plej ofa u ABA i VTB ligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vezenkov jasan: Došao sam da osvojim sve trofeje

Košarkaš Olimpijakosa Saša Vezenkov jedva čeka start Evrolige. Vezenkov je govorio za medije nakon pobede njegove ekipe nad Fenerbahčeom...

POVEZANE OBJAVE