Teže nego što se očekivalo: Orlovi savladali Meksiko

Srbija – Meksiko 81:77 (17:21, 28:22, 18:14, 18:20)

U prvih četiri minuta prve četvrtine postignuto je malo poena. Meksiko deluje željan da se ponovo ne obruka protiv Srbije gde su na Akropolis kupu poraženi čak 39 razlike. U ekipi Srbije početak utakmice obeležila je dominacija Bobana Marjanovića u reketu.

Meksiko je uspeo da se odlepi na 9:5 ali je Danilo Anđušić momentalno uzvratio trojkom za 9:8. Potvrdu svoje ubedljive partije Marjanović je ulepšao blokadom. Međutim, Meksiko šutem za tri poena drži prednost.

Tako je nastavljeno i u drugoj četvrtini a selekcija Srbije ne uspeva da tas na vagi okrene u svoju korist. Nastavljaju gosti da postižu trojke što održava prednost na njihovoj strani. Iznenađujuće dobro šutiraju i za prvih 15 minuta postigli su 30 poena van 6.75 metara.

Naši košarkaši uspeli su da dobrom odbranom preokrenu rezultat i odu na odmor sa košem prednosti 45:43.

Srbija je održavala prednost i u drugom delu igre kada je trojkom Nemanje Bjelice povela sa 53:45. Ubrzo je vođstvo Srbije naraslo na maksimalnih plus 13 nakon kucanja Marjanovića. Srbija je zategla odbranu što je donelo uspeh.

To je delimično rezultat toga što je Meksikance stao šut za tri poena koji ih je dobro služio u prvom poluvremenu. Ipak uspeli su gosti da spuste našu prednost na ispod 10 razlike. Opasno su se približili na 60:55 pred kraj trećeg perioda.

Srbija je to, ipak uspela da reši i nastavila da održava prednost. Ni ta novostečena prednost nije bila dovoljna za mirniju završnicu ali Srbija je na kraju savladala Meksikance.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEČITI SAZNALI: Zvezda posle LŠ u Humskoj, on sudi derbi

Večiti derbi, prvi ove sezone između fudbalera Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak. Crveno-beli su poraženi protiv Benfike...

POVEZANE OBJAVE