Italija savladala Nemačku! Saketi: Odbrana je bila ključ

Košarkaška reprezentacija Italije pobedom je startovala na Olimpijskim igrama u Tokiju. Oni su u prvom kolu savladali Nemačku rezultatom 92:82 i na najbolji način započeli učešće u Japanu.

Italijane je do trijumfa vodio Simone Fontekio sa 20 poena, po dva manje dodali su Stefano Tonut i Danilo Galinari.

Pancerima nisu pomogla ni 24 poena najefikasnijeg igrača meča Loa, a Bong je ubacio 13.

-Osećalo se da smo u meč ušli pod velikim pritiskom, a situacija je postala još teža jer je rival bio izuzetno raspoložen za igru, posebno kada je reč o šutu za tri poena. Nastavili smo da se borimo, pojačali smo stepen agresivnosti u odbrani i to je bio ključ uspeha. U poslednjih pet minuta, Nemačka je postigla samo dva poena, pa samo na kraju, zasluženo stigli do pobede“, naglasio je selektor Italije, Romeo Saketi.

Na reči selektora Saketija, nadovezao se Simone Fontekio:

-Nemačka je izuzetno kvalitetna ekipa koja igra na visokom nivou u oba pravca. Imali smo dosta problema, nastojali smo i uspeli da ostanemo u meču, a na kraju smo stigli i do dragocene pobede. Mnogo mi je drago zbog Nikola Melija. Imao je tešku sezonu u NBA ligi, borio se sa nama u kvalifikacijama da stignemo do Olimpijskih igara, a sada je pokazao da je pravi lider tima. Smatram da nam je upravo Meli pokazao put ka pobedi. Okrećemo se duelu sa Australijom, a meč koji sledi čekamo sa mnogo više samopouzdanja i vere u sebe, rekao je Simone Fontekio.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UPRKOS PORAZU OD BENFIKE: Nekadašnji ljubimac Zvezdinih navijača nahvalio omladince

Omladinci Crvene zvezde poraženi su na startu Lige šampiona na domaćem terenu od Benfike sa 2-1, poput seniora. Ipak,...

POVEZANE OBJAVE