Žalgiris otpustio nekadašnjeg NBA asa, već našli zamenu

Košarkaški klub Žalgiris neplanirano je loše počeo novu sezonu u Evroligi.

Ceh su platili trener i najveće pojačanje ovog leta.

Nekadašnji as Denvera Emanuel Mudiaji nije više član popularnog kluba iz Litvanije.

Mudijej je od dolaska u Žalgiris imao u proseku po utakmici 7,4 poena, (37% šuta za dva, 23% za tri poena) i 3,2 asistencije. Očekuje se da će ostati u Evropi, ali zbog pravila Evrolige neće moći da nastupi za drugi tim iz Evrolige do 16. decembra.

Emanuelu Mudijeju (25) predviđala se uspešna NBA karijera kada je 2015. godine izabran kao sedmi pik NBA drafta posle jedne profesionalne sezone u kineskim Gvangdong Sadern Tajgersima. Plejmejker je u NBA igrao za Denver, Njujork i Jutu, ali nije uspeo da se nametne za dalje angažmane. Žalgiris je bio njegov prvi tim u evropskoj košarci.

Žalgris je poslednjeplasirani tim tabele Evrolige – tim iz Kaunasa jedini je bez pobede u elitnom takmičenju posle sedam kola. Otkaz je ranije dobio i trener Martin Šiler, a zamenio ga je Slovenac Jure Zdovc. Krilni centar ekipe Žofri Lovernj je povređen i neće se vraćati barem do januara.

U klubu su već regovali i doveli pojačanje kao zamenu za Mudiajia. U pitanju je novozelanski reprezentativac Taj Vebster. pre njega je u klub stigao Slovenac Zoran Dragić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga usvojila nova pravila

Evroliga je objavila nova pravila koja će važiti u nastupajućoj sezoni. Uvedena je nova situacija u kojoj će suidje moći...

POVEZANE OBJAVE