EL: Barsa dobila El Klasiko u direktnoj borbi za vrh!

Košarkaši Barselone savladali su Real Madrid u El Klasiku, u 14. kolu Evrolige, sa 93-80. Ovaj čuveni derbi imao je i posebnu draž, jer je bio i direktna borba za prvo mesto na tabeli elitnog takmičenja.

Iako je Real nešto bolje otvorio utakmicu, Barsa je uspela da preokrene i da nakon prvih 10 minuta ima blagu prednost (24-19). Nije posustajala ni do kraja poluvremena, bilo je u nekoliko navrata i +12.

Katalonci su uspevali da ovakvu razliku održavaju do samog kraja utakmice, uz maksimalnih +15 (79-64) tokom poslednje deonice.

Najzaslužniji za trijumf tokom čitavog toka utakmice bili su Nikola Mirotić i Brendon Dejvis. Crnogorac sa špnskim pasošem imao je dabl-dabl učinak od čak 31 poena i 10 skokova, uz možda i ključnu trojku kada se utakmica lomila na kraju. Dejvis je zabeležio 16 poena, dok je sjajan bio i Argentinac Laprovitola sa 14 poena i 4 asistencije.

U Realu su najbolji bili francuski plejmejkeri Kozer i Ertel sa po 11 poena. Ertel je zabeležio i 4 asistencije.

Barsa se na ovaj način osamila na prvom mestu tabele, sa pobedom više od svog ljutog rivala, koji je na drugom mestu.

u narednom kolu Real dočekuje Albu iz Berlina, dok će Barselona gostovati Crvenoj zvezdi, u beogradskom spektaklu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEČITI SAZNALI: Zvezda posle LŠ u Humskoj, on sudi derbi

Večiti derbi, prvi ove sezone između fudbalera Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak. Crveno-beli su poraženi protiv Benfike...

POVEZANE OBJAVE