AMERIČKI KOŠARKAŠ JASAN: Ako ne budu igrala oba srpska kluba ukinuću pretplatu za Evroligu

Poslednjih sezona jedna od glavnih tema u evropskoj košarci je da li bi Crvena zvezda i Partizan trebali da postanu stalni članovi Evrolige.

Nesumljivo da oba kluba ispunjavaju uslove koje traži Evroliga, ali čelnici tog takmičenja se konstantno okreću većim tržištima u potrazi za eventualnim sponzorima.

O tome su u podkastu Urbonas pričali i bivši košarkaš Panatinaikosa Markus Foster, kao i američki plej Erik Mekolum.

Ne mogu da zamislim Evroligu bez oba srpska kluba. Posebno poslednjih godina, sa onakvim navijačima… Oba tima bi morala da imaju neku vrstu licence. Da, ova situacija čini ABA ligu malo boljom, jer su ulozi veći, rekao je Foster.

Erik Mekolum je bio konkretniji u svojim predlozima.

– Ako nastave sa Asvelom i Albom, a ne zadrže oba srpska tima – protestvovaću. Ukinuću pretplatu na utakmice Evrolige. Odvratno! Pričamo o visokom kvalitetu košarke, uz sjajne navijače, istoriju, tradiciju… Ako Evroliga želi da raste, mora da čuva najbolje ekipe, pare, one koje nude najbolji košarkaški produkt. Možda se to nekima ne sviđa, ali ako si uvek na dnu – ne zaslužuješ da igraš Evroligu. Nisam nikada ni igrao u Srbiji, ali volim dobru košarku, rekao je Mekolum.

Foster se nadovezao pominjući Asvel i Albu.

Ne donose dobro Evroligi. Da, to su kvalitetni timovi koji će pobediti nekoga, ali su konstantno na dnu, svake godine. Prebacujem program kada vidim njihove utakmice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE