ČEKAJU JOKIĆA: Dalas u finalu konferencije, najbolji igrač Oklahome veliki tragičar! (VIDEO)

Košarkaši Dalas Meveriksa plasirali su se u finale zapadne konferencije NBA lige pobedom nad Oklahomom sa 117-116!

Iako su Tanderi vodili najvećim delom utakmice od samog početka i imali prednost od +17, Dalas ih je sustigao i uveo duel u neizvesnu završnicu.

Tamo je tragičar bio najbolji igrač gostiju Šej Gildžus-Aleksander, koji je faulirao Pi Džej Vašingtona pri šutu za tri poena, kada je OKC vodio sa 116-115, na dve i po sekunde do kraja! Igrač Oklahome je realizovao prva dva bacanja, dok je treće namerno promašio i tako odveo svoj tim u finale.

Tako je uzalud kanadaki reprezentativni plej bio najefikasniji akter utakmice, pošto je zabeležio 36 poena, uz 8 asistencija i 3 skoka. Vilijams je bio nadomak dabl-dabla sa 22 poena i 9 skokova, dok je Čet Holmgren upisao poen manje.

U pobedničkom timu je Luka Dončić upisao tripl-dabl sa 29 poena i po 10 skokova i asistencija, dok su Irving i Džons postigli po 22 poena.

U finali konferencije Meveriksi sada čekaju na ishod majstorice duela između Denvera i Minesote, koja će biti odigrana predstojeće noći.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIĆE NA MARAKANI: Nekadašnji napadač Zvezde najavio dolazak na meč sa Benfikom

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Hugo Vieira najavio je dolazak na stadion "Rajko Mitić" kako bi bodrio svoj nekadašnji klub protiv Benfike...

POVEZANE OBJAVE