Jago Dos Santos – čovek zvani MVP (finala)

Večeras je Crvena zvezda uspešno započela odbranu titule u domaćoj Superligi, a još jednu odličnu partiju pružio je brazilski plej Jago Dos Santos.

On je letos potpisao trogodišnji ugovor sa klubom i bio je planiran kao dugoročno rešenje, koje će u startu biti alternativa proslavljenom reprezentativcu Milošu Teodosiću i Šabazu Nejpiru, za kog se više niko i ne seća da je bio u Zvezdi.

Ipak, Jago nije igrač koji će se tek tako pomiriti sa epizodnom ulogom, iako kod Duška Ivanovića gotovo da nije dobijao šansu. Smenom trenera je stigla i minutaža, a malo je reći da ju je iskoristio.

Vrhunac je bila titula MVP-ja finalne serije ABA lige protiv Partizana, koju je njegov klub dobio sa 3-0 protiv večitog rivala Partizana i tako se vratio na tron u regionalnom takmičenju.

Međutim, on je već uveliko navikao na individualna priznanja najvišeg stepena, pa je samo nastavio kontinuitet.

Ranije je već bio MVP finalne serije brazilskog prvenstva 2021. godine, kada je nastupao za Flamengo, dok je 2023. godine, pred dolazak u Zvezdu, izabran za najkorisnijeg igrača finala nemačke Bundeslige, gde je bio senzacionalni osvajač sa Ulmom.

Šire gledano, moglo bi se konstatovati da je Jago jednostavno igrač za velike utakmice, pošto je bio predvodnik i brazilske reprezentacije na Svetskom prvenstvu prošle godine, zajedno sa Brunom Kaboklom, svojim velikim rivalom sa parketa ove sezone, pošto je ovaj centar nakon Mundobasketa stigao u Partizan.

Izgleda da je Aco Petrović, koji se sada vratio na mesto selektora brazila, bio u pravu kada je, nakon dolaska pleja u Zvezdu, tvrdio da jedini problem sa Jagom može biti to što nije navikao da nema glavnu ulogu u timu.

Ipak, Brazilac je to rešio na svoj način – tako što je preuzeo glavnu ulogu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE