Hrvati počeli pripreme za EP: Najavili odlazak kod pape i predsednika

Selektor Zlatko Dalić okupio ekipu reprezentacije Hrvatske u Zagrebu u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Sa 26 igrača Dalić planira da ide na pripremne turnire, a tu su još devet imena koja će odraditi pripreme.

Krećemo sa pripremama, a kompletiraćemo se u hodu. Nekih 12 igrača bi trebalo da se okupe danas, neki će doći 28, neki 29, a do 3. juna trebalo bi svi da se okupe. Hvala bogu nema novosti oko novih povreda, rekao je Dalić na konferenciji za novinare.

Hrvatska će u Rijeci u ponedeljak 3. juna igrati protiv Severne Makedonije, prvu od dve pripremne utakmice uoči Evropskog prvenstva. Pet dana kasnije u Lisabonu Hrvatska će igrati protiv Portugala, nakon čega će se uputiti u Nemačku u svoj kamp u Nojrupinu.

Dalić je rekao da ekipa neće biti kompletna protiv Severne Makedonije, a da će duel protiv Portugala biti pravi test i naveo da neće praviti nikakve eksperimente.

– Nema potrebe, niti imam želju da menjam. Šest godina radimo slično i imamo dobre rezultate. Noviteti će možda biti na jesen, za Ligu nacija i na Svetskom prvenstvu u SAD.

Pre početka Evropskog prvenstva hrvatske reprezentativce očekuje prijem kod pape Franje, imaće ispraćaj sa navijačima na Rujevici, a zatim i otvoreni trening u kampu u Nemačkoj.

– To su stvari koje su nam u planu. Mnogo će nam značiti odlazak kod pape. Znamo šta nam sledi, ali moramo čuvati mir i koncentraciju. Bićemo maksimalno fokusirani na prvu utakmicu sa Špancima. Znamo da ćemo imati veliku podršku navijača, a to će nam dati dodatnu energiju i snagu. Verujem da će biti 100.000 naših navijača u Berlinu, možda i 50.000 na stadionu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEČITI SAZNALI: Zvezda posle LŠ u Humskoj, on sudi derbi

Večiti derbi, prvi ove sezone između fudbalera Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak. Crveno-beli su poraženi protiv Benfike...

POVEZANE OBJAVE