ČEKA ITALIJANA ILI PONOVO FRANCUZA: Đoković počistio Španca za treće kolo u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treću rundu Rolan Garosa. Branilac titule je sa 3:0 savladao španskog igrača Roberta Krabaljes Baenu. Po setovima 6:4, 6:1, 6:2 . Znatno lakše nego protiv Pjer Iga Erbera na startu.

Meč je počeo razmenom brejkova. Prvo je Španac oduzeo servis najboljem igraču sveta. Đoković odmah uzvratio i preokrenuo na 2:1. Potom je u narednom servis gemu rivala propustio tri brejk lopte za 3:1. Baena je krajnjim naporom sačuvao svoj gem. Onda se borba rasplamsala i oba igrača bili su sigurni na servis. Đoković je u devetom gemu imao dve brejk lopte. I odmah je iskoristio prvu za 1:0 u setovima.

Drugi set je bio potpuno drugačija priča i Đoković je dominirao. Za oko 20 minuta je stigao do 4:0. Baena vratio potom jedan brejk. Đoković novim poveo 5:1 i kasnije ga potvrdio za 2:0.

Srpski igrač je nastavio sa odličnom igrom na startu trećeg seta. Nakon brejka, poveo 2:0.

U petom gemu trećeg seta, Srbin je napravio još jedan brejk za 4:1. Vođstvo je potvrdio za 5:1. Potom rutinski priveo susret kraju, iako je Baena poveo 0:30 u osmomg gemu.

Rival u borbi za osminu finala biće pobednik duela između domaćeg igrača Gaela Monfisa ili 30. nosioca, Italijana Lorenca Musetija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE