Milutinov predvodio Olimpijakos do finala, bivši košarkaš Zvezde najefikasniji

Košarkaši Olimpijakosa prvi su finalisti prvenstva Grčke, pošto su slavili i u drugoj utakmici polufinalne serije i savladali Peristeri u gostima sa 84-71.

Crveno-beli su već u prvoj četvrtini stekli neverovatnu prednost od 23 poena razlike, ali su protivniku dozvolili da se do poluvremena spusti samo na -5. Međutim, ubrzo su gosti stekli ponovo dvocifrenu razliku u trećoj deonici i održavali je rutinski do kraja.

Milutinov nadomak dabl-dabla u pobedi Olimpijakosa, uzalud blistao bivši košarkaš Zvezde

Najbolji u pobedničkom timu bio je srpski centar Nikola Milutinov sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 11 skokova, dok je Alek Peters ubacio 20 poena uz 7 skokova i 2 asistencije.

Drugi srpski centar iz redova Olimpijakosa Filip Petrušev postigao je 2 poena, uz po skok i asistenciju.

U poraženom timu i na kompletnoj utakmici najefikasniji bio je bivši košarkaš Crvene zvezde Džo Regland sa 21 poenom, uz 6 skokova i 5 završnih dodavanja. Nemanja Dangubić upisao je samo 2 poena, uz po skok i asistenciju.

Protivnik u finalu biće im pobednik duela između novog šampiona Evrope Panatinaikosa i Arisa, a Zeleni su ubedljivo slavili u prvom duelu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIĆE NA MARAKANI: Nekadašnji napadač Zvezde najavio dolazak na meč sa Benfikom

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Hugo Vieira najavio je dolazak na stadion "Rajko Mitić" kako bi bodrio svoj nekadašnji klub protiv Benfike...

POVEZANE OBJAVE