Srbija u košarci dobija veliko pojačanje ovog leta!

Nakon srebrne medalje na Svetskom prvenstvu prošle godine svi željno iščekujemo spisak selektora Pešića i odluku MVP-ja NBA lige Nikole Jokića i nastupu za reprezentaciju.

U međuvremenu stiže informacija da će juniorska selekcija, koja nas je takođe obradovala prošle godine osvajanjem zlata na Evropskom prvenstvu u Nišu, dobiti značajno pojačanje iz Amerike ovog leta.

STOPAMA TOPIĆA: Zvezdin plej oduševio na NBA kampu

Za nacionalnu selekciju do 18 godina nastupiće – kako navodi Meridian Sport – Nikola Bundalo, krilni centar koji u Srbiji možda nie toliko poznat jer se razvija u sklopu američkog košarkaškog sistema.

Međutim, on važi za tamošnjeg prospekta sa pet zvezdica, odnosno za jednog od najvećih talenata u Americi.

Potvrda za to stiže i u vidu ponuda od desetak najprestižnijih koledža za nastavak karijere, nakon srednjoškolskog staža. Ipak, sva je prilika da će se odlučiti za Jukon, dvostrukog uzastopnog šampiona NCAA lige. Ali pre toga i za reprezentaciju Srbije!

Svoj potencijal potvrdio je nedavno i na Evrokampu u Trevizu, gde je prosečno beležio 14,6 poen i 4,3 skoka.

Reprezentacija Srbije U18, koju sa klupe predvodi Vule Avdalović, braniće zlato osvojeno prošle godine na Evropskom prvenstvu u Finskoj, koje će se održati od 27. jula do 4. avgusta.

U Nišu je zablistao Nikola Topić, koji je nakon toga dospeo na vrh svih prognoza kada je reč o Draftu i sva je prilika da će godinu dana kasnije zaigrati u NBA ligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE