BIVŠI I SADAŠNJI BROJ 1: Srpska basketaška braća konačno zajedno u ekipi!

Srbija je od osnivanja 2012. godine velesila u basketu 3×3, koji se igra kao zvanični sport pod okriljem FIBA, a u Tokiju je pre tri godine debitovao i na Olimpijskim igrama.

Većinu svetskih i evropskih prvenstava osvojila je naša reprezentacija, dok su i u timskoj konkurenciji na najjačim masters turnirima najčešće pobeđivali srpske ekipe.

Poslednje dve godine ovim sportom dominira Ub, koji je osvojio većinu mastersa prethodne godine, a igrači ove ekipe bili su i okosnica reprezentacije koja je trijumfovala i na Svetskom i na Evropskom prvenstvu.

Ove momke na terenu predvodi prvi basketaš sveta Strahinja Stojačić, a već više od decenije ovim sportom bavi se i njegov brat Stefan, koji je takođe bio broj 1 na svetu, a 2018. je sa reprezentacijom postao svetski šampion.

Zanimljivo je da ga je na nedavnom mastersu u Marselju upravo Stefan odmenio brata u Ubu, a sada će se na turniru u Ulanbataru po prvi put desiti da se njih dvojica nađu zajedno u ekipi!

Stefan Stojačić je trenutno 59. igrač na svetskoj rang listi, a odlikuje ga pre svega kvalitetan šut.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lo Selso doneo Betisu važnu pobedu (VIDEO)

Fudbaleri Betisa pobedili su večeras na svom terenu u Sevilji Hetafe 2:1, u zaostalom meču trećeg kola španske Primere. Oba...

POVEZANE OBJAVE