Zvezda se rastala sa dvojicom košarkaša!

Crvena zvezda zvanično je objavila da se rastala sa centrima Fredijem Gilespijem i Majkom Tobijem, nakon što su im istekli ugovori.

Tobi je stigao pre godinu dana kao veliko pojačanje, ali nije opravdao očekivanja, a čak se govorilo i o rastanku u toku sezone.

Fredi Gilespi je angažovan u toku sezone nakon rastanka sa Bajernom, ali nije doneo kvalitet više i poslužio je pre svega za određene zadatke na nekim utakmicama. Čini se da igrač njegovih karakteristika nije u dovoljnoj meri i dovoljno često iskoristio činjenicu da u timu ima plejmejkera kao što je Miloš Teodosić.

Klub ovom prilikom želi da se zahvali Majku i Frediju na svemu što su učinili noseći dres Crvene zvezde, ali i predstavljajući naš klub van terena.

Posvećenost koju su pokazali kao deo ovog kluba i tima do poslednjeg dana, čak i kada su mogli da se vrate svojim kućama i imali dozvolu kluba za to, govori da smo izabrali dobre ljude koji su stavili interes Crvene zvezde i tima ispred svojih ličnih.

Ostaće zapisano i da su kao deo tima KK Crvena zvezda Meridianbet za sezonu 2023-2024 osvojili tri trofeja, i dali svoj doprinos u još jednoj trijumfalnoj sezoni.

KK Crvena zvezda Meridianbet ovom prilikom želi Frediju i Majku puno zdravlja, sreće i sportskih uspeha u nastavku njihovih profesionalnih karijera, navedeno je u saopštenju kluba.

Zvezda je sa druge strane produžila ugovor sa Džoelom Bolombojem na ovoj poziciji, a kao prvo pojačanje za narednu sezonu angažovan je dosadašnji centar Mege Uroš Plavšić.

Pod ugovorom je još uvek i Marko Simonović, koji je stigao prošlog leta, ali je u toku sezone ustupljen Bešiktašu na pozajmicu, koja ističe na kraju sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON KRITIKE TRENERA: Velikan iz Premijer lige na zimu kreće po Vlahovića!

Mančester junajted ozbiljno je zainteresovan za srpskog napadača Dušana Vlahovića i sva je prilika da će u zimskom prelaznom...

POVEZANE OBJAVE