LN: Francuskinje nanele sedmi poraz Srbiji

Odbojkašice Srbije izgubile su i sedmi put u Ligi Nacija. Ovog puta je bila bolja Francuska – 1:3 (22:25, 25:22, 23:25, 21:25).

U prvom setu je viđena rezultatska klackalica sve do rezultata 19:19. Francuskinje su posle toga nanizale četiri poena i onda rutinski rešile ovaj deo igre u svoju korist. Krenuvši prema tek drugoj pobedi u LN ove godine.

Sličan scenario odigrao se u drugom setu, samo što je ovaj put Srbija uspela da posle 20:20 ode na 23:20, a onda do kraja zadrži prednost i vrati borbu na početak, nateravši Francuskinje da krenu s novim sticanjem kapitala.

Najviše uzbuđenja desilo se u završnici trećeg seta. Francuska je imala 21:18, Srbija je došla do 23:23. Međutim, ekipa Đovana Gvidetija je opet izgubila, jer su Francuskinje izdržale pritisak i uradile ono što su naumile

Imale se naše devojke priliku da meč odvedu u peti set. Vodile su 20:19, ali onda je ponovo usledio pad u igri. Francuskinje sa četiri uzastopna poena dolaze do 23:20. Nisu ispustile tu prednost i stigle su do za njih vredne pobede.

U reprezentaciji Srbije najefikasnije su bile dve Vanje. Bukilićeva je upisala 26 poena, dok je Ivanović brojala do 17. Dvocifrena je bila i Nataša Čikuc sa 11 poena. Kod Francuskinja Kaze je imala 18 poena, Endiaje je stigla do 14, a Rotar do 13 poena.

Srbija naredni meč turnira u Fukuoki igra protiv Japana, u subotu od 12.20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LIGA ŠAMPIONA: Štutgart pao u Madridu, Liverpulu derbi, Bajern brojao do 9 protiv Dinama! (VIDEO)

Nova Liga šampiona nastavila se duelima prvog kola koji su zakazani večeras od 21 čas. U potpuno novom ligaškom sistemu,...

POVEZANE OBJAVE