PRVO POJAČANJE CRNO-BELIH: Partizanovo dete se vratilo kući (VIDEO)

Košarkaški klub Partizan krenuo je u renoviranje tima za novu sezonu.

Prvo pojačanje crno-belih je reprezentativac Srbije i najmlađi kapiten u istoriji Partizana Vanja Marinković. On je sa timom Željka Obradovića potpisao ugovor na dve godine. Marinković je dete Partizana, a prošlu sezonu sa uspehom je nastupao u Baskoniji, gde je Evroligi prosečno beležio 11 poena, 2,5 skokova i 1,5 asistencija, za 25,5 minuta provedenih na terenu.

-Jednom, zauvek, Partizanovo dete…“ – Vanja Marinković se vratio u svoj Partizan, stoji u objavi Partizana i dodaje se:

-Ovim rečima se najmlađi kapiten u istoriji KK Partizan, Vanja Marinković, oprostio od svog kluba 2019. godine, kada je prelazio u Valensiju! Sada, posle pet evroligaških sezona u dresovima Baskonije i Valensije, Vanja se sa 27 godina vratio svojoj kući, u svoj Partizan!On je sa Klubom potpisao dvogodišnji ugovor. Vanja Marinković, momak koji je bio jedan od simbola borbe u teškim vremenima za KK Partizan, stigao je u redove crno-belih sa 13 godina, a breme kapitenske trake preuzeo već sa 18, kada je predvodio “parni valjak” kroz turbulentnu sezonu 2015-16. Dve godine pre toga, Vanja je zabeležio svoje prve minute u seniorskom timu Partizana, tokom Kupa „Radivoja Korać“ 2014. godine. Igrajući za crno-bele, Vanja Marinković je tri sezone nastupao u Evrokupu i jedne godine u FIBA Ligi šampiona. Osvojio je titulu prvaka Srbije i dva Kupa „Radivoj Korać“. Tokom svog prvog perioda u Partizanu, Vanja je sarađivao je sa trenerima Duškom Vujoševićem, Petrom Božićem, Aleksandrom Džikićem, Miroslavom Nikolićem, Nenadom Čankom i Andreom Trinkijerijem, piše u Partizanovoj objavi na “Instagramu”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vezenkov jasan: Došao sam da osvojim sve trofeje

Košarkaš Olimpijakosa Saša Vezenkov jedva čeka start Evrolige. Vezenkov je govorio za medije nakon pobede njegove ekipe nad Fenerbahčeom...

POVEZANE OBJAVE