NADOMAK OLIMPIJSKIH IGARA: Nova pobeda odbojkaša!

Srpska odbojkaška reprezentacija savladala je Tursku sa 3:1 (20:25, 25:19, 25:23 i 25:21) u drugoj utakmici poslednjeg turnira Lige nacija.

Tako se naši odbojkaši nalaze korak bliže plasmanu na Olimpijske igre nakon 12 godina, ali će za to vrlo verovatno biti neophodna i pobeda nad Slovencima u poslednjem kolu.

Prva dva seta su prošla bez većih uzbuđenja, nakon kojih su obe selekcije imale po set na svom kontu. U trećem delu igre izabranici Igora Kolakovića dozvolili su da ispuste prednost od 5 poena koju su dugo održavali (sve do 22-17). Nakon toga je protivnik izjednačio na 23:23, ali su usledila dva ključna poena Srbije.

U poslednjem setu naši su od sredine seta gradili prednost, a sve je gotovo bilo jasno kada su poveli sa 23-15.

Do pobede su nas poenterski predvodili Dražen Luburić sa 24 i Miran Kujundžić sa 19 poena, dok je Marko Ivović postigao 15.

U poraženom sastavu je Kan Gurbuš postigao 22 poena, a Ramazan Mantirači pet poena manje.

Sutra nas očekuje duel sa moćnom Poljskom, koju poredvodi Nikola Grbić, a zatim u nedelju odsudna bitka protiv Slovenije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POZNAT I RAZLOG: Bajern nije dozvolio Dinamu da trenerira na Alijanc Areni

Trava na "Alijanc areni" i dalje trpi posledice Evropskog prvenstva. Stadion Bajerna iz Minhena, tačnije trava je u prilično je...

POVEZANE OBJAVE