EURO 2024: Mnogo preokreta i kiša golova, sjajna Austrija! (VIDEO)

Od 18 časova igrala su se dva meča trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva. Nakon odigranih mečeva, Austrija je iznenađujuće zauzela prvo mesto ispred Holandije i Francuske.

Savladali su Holanđane u direktnom duelu 3:2 nakon vrlo uzbudljivog meča. I tako je poslali u poredak trećeplasiranih ekipa.

Austrija je povela već u 6. minutu. Po ko zna koji put na ovom EP, bio je to autogol Donijela Malena. Bili su aktivniji u nastavku meča sa posedom i šutevima izabranici Ralfa Ragnika. Ostalo je na tom golu posle 45. minuta.

Holandija je u drugom delu izjednačila odmah na startu. Poravnao je Kodi Gakpo na dodavanje Simonsa. Tu nije bio kraj uzbuđenjima. Šmid je u 59. minutu vratio prednost Austriji.

Holanđanima je u 76. minutu prvo poništen gol, pa se Memfis Depaj ispravio i izjednačio u dva minuta kasnije. Onda su Austrijanci i na to imali odgovor u 81. minutu preko Sabicera. Što je kasnije bio i pobedonosni gol.

Trikolori su odigrali 1:1 sa Poljskom i završili kao drugi u grupi.

Poljaci i Francuzi su prvo poluvreme igrali bez golova. Posed je bio na strani Trikolora. Ali je i Poljska imala dva šuta u okvir gola Manjana. Na drugoj strani se isticao i golman Frankovski. U tvrdom prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu, Francuska je stigla do prednosti. Prvo je Jakub Kivior skirivio penal, koji je u 56. minutu realizovao Mbape. Ujedno mu je to i prvi gol na evropskim prvenstvima.

Potom je dosuđen drugi penal na meču, ali ga je u 77. minutu promašio Levandovski. Ali je on ponovljen pa ga je napadač Barselone realizovao iz drugog puta. To je bilo dovoljno da Poljaci ne odu kući bez bodova.

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE