FIBA: Srbija četvrti favorit na OI!

Na predstojećem košarkaškom turniru, u sklopu Olimpijskih igara u Parizu, čini se da nikad više reprezentacija pretenduje na neku od medalja.

FIBA je objavila “Power Ranking”, odnosno procene ko je favorit za osvajanje OI.

Na prvom mestu je očekivano SAD, dok na drugom su, pomalo neočekivano prvaci Sveta Nemci. Razlog je, što sada kada su svi kompletni, čini se da Nemačka nije toliko jaka kao na Svetskom prvenstvu pre godinu dana.

Francuska je na trećem mestu, dok je Srbija na četvrtom.

Upravo je Svetislav Pešić započeo celu debatu oko Drim tima 1992. i ove reprezentacije Amerike. I to je samo jedan deo slagalice da skrene pažnju ljudi sa onoga što se zapravo dešava. A ono što se dešava je da trener Pešić stvara svoj supertim, dok je fokus na nekima drugima. Spojiće Vasilija Micića, Bogdana Bogdanovića i Nikolu Jokića zajedno, ići će sa prepoznatljivim „svi za jednog, jedan za dve“, igraće misaone igrice i, pre nego što se otreznite, Srbija će ponovo biti u borbi za podijum. To je ono što oni rade. Činjenica da nisu bili u Tokiju pre tri godine, čini ih samo još gladnijim timom, jer su oni bili u finalu 2016. i žele da dokažu još jednom da se s razlogom nazivaju Zemljom košarke. Njihove utakmice protiv Francuske, Australije i Amerike pre Olimpijskih igara biće uživanje gledati, ali budite uvereni – selektor Pešić će sačuvati nešto za sledeći randevu u Francuskoj, stoji na sajtu FIBA.

Na petom mestu je Kanada koja dolazi prepuan NBA igrača, a potom sledi Grčka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE