PEŠIĆ ANALIZIRAO PORAZ I NAJAVIO SAD: Bili smo nervozni u napadu, ne gledamo da li je Australija ili Amerika

Košarkaši Srbije izgubili su pripremni meč za olimpijske igre od Australije 84:73 u Abu Dabiju.

Nakon trijumfa nad Holandijom i Francuskom, naš tim je u četvrtoj deonici ostao bez snage.

Boljim šutem za tri, i serijom 12:0 rival je preomio duel. Nakon meča, oglasio se selektor Svetislav Pešić.

Sve je onako kako smo i očekivali. Mi smo dali energiju, naravno tu su i problemi. Neki ne mogu da igraju, neki su se i povredili u toku utakmice. Tu se izgubi malo kontinuitet, pre svega u napadu. U odbrani, mi smo dali energiju. Bilo je to na nivou kako je bilo na prvoj utakmici sa Francuzima. Sve je to bilo, naravno sa sitnim grešakama, ali energija je postojala tu. Oni u poslednjoj četvrtini nisu napravili nijedan faul, a igrali su dosta jako. Nismo uspeli da mirnije naše napade organizijemo. Malo smo bili nervozni u napadu, malo smo i možda bili i umorni zbog velike odbrane koju smo davali u odbrani, jer smo igrali protiv ekipe koja je fantastična u tranziciji. Trpe noge. Noge se umore. Košarka jeste i šut, i pas, i dribling. Ali za to moraš da imaš sveže noge. Naše sisteme u napadu moramo da igramo malo preciznije, rekao je on.

Potom i govorio o sutrašnjem duelu sa SAD-om.

Ista utakmica kao i danas. Ništa se tu kod nas ne menja. Mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika. Za nas je to sve isto. Svaka utakmica nama treba. I prvo, ne može svaki meč da se dobije. To ne postoji u vrhunskom sportu. Ali od svake utakmice, pogotovo u pripremnom periodu, može puno stvari da se vidi i da se nauči, zaključio je Pešić.

Srbija i SAD igraju sutra, takođe od 18 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PORAZ ŠAMPIONA EVROPE: Lorenco Braun uzalud najefikasniji protiv dojučerašnjeg tima, Ataman isključen! (VIDEO)

Košarkaši Panatinaikosa, aktuelnog šampiona Evrope, poraženi su na turniru u Nikoziji od Makabija iz Tel Aviva sa 88-75. Presudan...

POVEZANE OBJAVE