DEBAKL: Mladi košarkaši ispali u osmini finala Evropskog prvenstva

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije poražena je već u osmini finala Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina starosti, pošto je bolja bila Češka sa 72-67.

Iako su naši sa prvog mesta otišli u drugu fazu (sve selekcije prolaze u eliminacioni deo), ispali su već na prvom koraku.

Okosnicu ove selekcije čine igrači koji su prošle godine trijumfovali na juniorskom (U18) Evropskom prvenstvu u Nišu, a koji su sada godinu dana mlađi od izlaznog godišta.

Iako su već na početku drugog perioda stekli dvocifrenu prednost (27-15), ubrzo su dozvolili veliku seriju protivnika i izjednačenje. Ipak, na poluvremenu su vratili prednost i vodili sa 40-34.

Vodila je selekcija Nenada Čanka tokom čitave treće deonice, ali kada je usledio preokret u poslednjem delu utakmice, više prednost nisu ispustili protivnički košarkaši.

Najefikasniji u našem timu bio je Ilija Milijašević sa 20 poena, uz 5 asistencija, Marko Šarenac upisao je 12, a Filip Jović poen manje.

Najzaslužniji za pobedu bio je Jakub Nekas sa dabl-dablom od 20 poena i 11 skokova, dok je Simon Svoboda upisao 17 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan objavio cene ulaznica za “Večiti derbi”

U ponedeljak od 19. časova očekuje nas 174. Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde. Meč se igra na tadionu...

POVEZANE OBJAVE