Zbiljić dao konkretan predlog: Liga mora da se smanji, država da pomogne oko birokratije

Poslednjih dve godine vodi se debata koliko klubova je idealno da ima Superliga Srbije. Inicijalni plan FSS je bio da se liga postepeno svede na 12 klubova, ali se od toga odustalo.

Sada postoje neki novi planovi da u narednom periodu dođe do smanjenja klubova u eliti i čini se da je to neophodno.

Svoj stav je izneo i prvi čovek Zajednice prvoligaša kao i prvi čovek Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

Ovo su moja lična razmišljanja. Liga je preglomazna, ne bih je skraćivao previše, ali po meni bi trebalo da se suzi na 14 timova i da bi to donelo određeni kvalitet. Dalje, pravilo o dva bonusa štiti našu decu i motiviše klubove da ulažu u omladinske škole. Na kraju, strance ne bih ograničivao. Mi ćemo ove godine imati pet klubova u Evropi, daj Bože dva u Ligi šampiona, nama je svima u interesu da se tu sakupe neki bodovi, da se zarade pare, da tu zaista poentiramo. A da li stvarno mislite da samo sa četiri stranca možemo da budemo konkurentni u Ligi šampiona? Ali kažem, ovo moje mišljenje, a o tim temama svi treba da polemišemo, rekao je Zbiljić za Mozzart sport.

Takođe, on apeluje da se klubovima u Srbiji birokratija uprosti.

Mi smo jedina država gde overavanja ugovora ide duplo i tu ćemo da razgovaramo sa ministrom sporta i da vidimo možemo li da ukinemo notara, jer svaki naš klub dva puta potpisuje isti ugovor. Dalje ćemo da pokušamo da autoritetom izdejstvujemo da stranci koji dolaze ovde lakše dobiju radne dozvole, to se sada jao dugo čeka, rekao je Zbiljić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PORAZ ŠAMPIONA EVROPE: Lorenco Braun uzalud najefikasniji protiv dojučerašnjeg tima, Ataman isključen! (VIDEO)

Košarkaši Panatinaikosa, aktuelnog šampiona Evrope, poraženi su na turniru u Nikoziji od Makabija iz Tel Aviva sa 88-75. Presudan...

POVEZANE OBJAVE