Poznato koliko Zvezda traži od Gasproma za novi ugovor

Crvena zvezda je predstavila nove dresove sa logom dugogodišnjeg sponzora Gasproma, ali taj ugovor ističe za mesec dana i još uvek nije obnovljen.

Crveno-beli su do sada primali od ruske kompanije 5 miliona evra, ali će sada tražiti daleko više. Pogotovu što je stigla ponuda jedne britanske firme za 6 miliona evra.

– Zvezda je veliki brend, igra evropska takmičenja i mnogi bi voleli da sarađuju sa njom. Uz to, oni koji se ozbiljno bave poslom prate situaciju na tržištu i znali su da klubu ovog leta ističe ugovor sa “Gaspromom”. Tako je na “Marakanu” stigla ponuda vredna šest miliona evra po sezoni. Rukovodstvu je to bila primamljiva cifra jer je u poslednjoj godini ugovora sa Rusima imala pet miliona evra. Međutim, u Zvezdi veruju da će od ruske kompanije dobiti više prilikom potpisivanja novog ugovora, a i ne žele da izdaju Ruse zbog Britanaca, objasnio je izvor Informera.

Poznato je i koliko će Zvezda tražiti za novi ugovor.

– Saradnja traje godinama i u početku je “Gasprom” bio potrebniji Zvezdi, ali situacija se promenila. Zvezda je napredovala, postala je redovan učesnik evropskih takmičenja i njen logo na dresu vidi maltene ceo svet. S druge strane, zbog političke situacije u Rusiji kompanije poput “Gasproma” nemaju izlaz u Evropu. Jedini način da se logo “Gasproma” vidi širom Evrope jeste preko dresa Crvene zvezde. Zbog toga klub želi više od pet miliona evra i nada se ponudi od osam miliona evra.

Očekuje se da novi ugovor bude potpisan na 4 ili 5 godina.

– Klub je napravio nove dresove sa logom “Gasproma” jer su uvereni u nastavak saradnje. Sve bi trebalo i zvanično da bude rešeno u narednih mesec dana, odnosno pre počeka utakmica u Evropi. Osim nekih privatnih kompanija, Zvezda više nema sponzora, završava izvor Informera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE