Dugogodišnji prvotimac preuzeo trenersku palicu u Partizanu

Nekadašnji zamenik kapitena i dugogdišnji desni bek Partizana Miroslav Vulićević novi je trener kadetske selekcije crno-belih.

On je nakon kraja igračke karijere odmah započeo trenersku u istom klubu, kao pomoćni trener omladinaca, gde je sarađivao sa Nenadadom Brnovićem i Nenadom Stojakovićem.

Već dugo sam u sistemu škole Partizana, polako upoznavam igrače, kao i oni mene. Bivši treneri su mi govorili da ne bi bilo loše da krenem da se bavim ovim poslom, posle igračke karijere, trebalo je vremena da se smirim, da odmorim od stalnih putovanja, da budem sa porodicom. U početku sam razmišljao u stilu „hajde da vidim kako to izgleda“ i priključen sam stručnom štabu Nenada Brnovića, a došao je momenat da se osamostalim, rekao je Vulićević, prenosi “Sportski žurnal”.

Kao pomoćnik mogao je da uvidi neophodno i stekne iskustvo.

Imao sam prilike da učim od Brnovića i Stojakovića i trebalo mi je malo vremena da se naviknem. Fudbaleri ramišljaju samo o sebi, dok treneri vode računa o 20 igrača, treba sve da se uklopi, da se sasluša, razgovara. Postepeno sam ulazio u to i da sam odmah posle karijere dobio posao glavnog trenera, bilo bi teško, smatra Vulićević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Arteta u velikom problemu pred važne mečeve

Arsenal ove godine želi najzad da se domogne titule u Premijer ligi i napravili su velika ulaganja u tim...

POVEZANE OBJAVE