SAD “šuterskom klinikom” ubedljivo savladali Srbiju

Košarkaši Srbije poraženi su na startu od prvog favorita SAD-a 110:84 . Ekipa Stiva Kera je igrala dobar meč, a posebno su bili raspoloženi u šuti za 3 poena pošto su ubacili 18 trojki iz 32 pokušaja.

Srbija je bolje otvorila utakmicu sa 4 poena Alekse Avramovića, da bi potom Dobrić doneo i 10-2 nakon manje od tri minuta igre.

Međutim, usledila je serija Amerikanaca 12-2 i preokret, za koji je najzaslužniji bio Devin Buker sa dve uzastopno pogođene trojke.

Tada je usledla trojka Nikole Jovića preko Entonija Dejvisa, što je bio samo početak serije 8-0 našeg nacionalnog tima, kada je poveo sa 20-14 nakon poena Jokića.

Tada je na scenu stupio Kevin Durent, čiji je nastup bio upitan zbog povrede, a kome se očigledno igralo. Odmah je ubacio trojku, a za njim je isto učinio i Entoni Edvards, pa je rezultat poravnat.

Nakon toga Durent donosi i novi preokret još jednim pogotkom za tri poena, a Edvards na kraju četvrtine prikucava za prednost od 25-20 u korist selekcije Stiva Kera.

Vasa Micić je u uvodnoj fazi druge deonice ubacio trojku, ali je odmah uzvratio raspucani Durent, koji je u kratkom razmaku vezao još dva pogotka iz daljine za prvu dvocifrenu razliku na utakmici, kada je reprezentacija SAD vodila sa 35-25.

Naši su uspeli serijom od 8 uzastopnih poena, koja je započeta trojkom Dobrića, da priđu na samo 2 poena manjka (46-44), ali se do odlaska na veliku pauzu protivnik odlepio na +9, kada je vodio sa 58-49, najviše zahvaljujući neverovatnom Kevinu Durentu koji je za poluvreme ubacio 21 poen.

U uvodnom delu drugog poluvremena došlo je do situacije kada je Lebron Džejms u kontri odgurnuo Petruševa koji ga je čuvao, nakon čega se dugo gledao snimak, a nedugo potom igraču Lejkersa dosuđen je i faul u napadu. Ovaj deo je generalno prošao neefikasno sa obe strane.

Srbija je u tom periodu propustila nekoliko napada da još više spusti razliku, i od tada SAD polako podiže prednost koja do kraja treće četvrtine je iznosila 19 poena.

Tu je bilo jasno da Srbija neće moći više da uradi nešto više pa se u poslednjih 10 minuta igralo u ritmu gde je samo bilo pitanje koji će biti konačan rezultat.

Kod pobednika Durent 23 poena (8/9 šut iz igre), Džejms 18 poena.

Kod Srbije Jokić 20 poena, Dobrić 13 poena, Bogdanović 12.

Sledeći meč Srbija igra u sredu, a protivnik je Portoriko.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lo Selso doneo Betisu važnu pobedu (VIDEO)

Fudbaleri Betisa pobedili su večeras na svom terenu u Sevilji Hetafe 2:1, u zaostalom meču trećeg kola španske Primere. Oba...

POVEZANE OBJAVE