Stanojević jasan: Moramo da napravimo novu selekciju, igrači pokazali da nisu za Evropu

Fudbaleri Partizana su doživeli pravi debakl u dvomeču protiv Dinamo Kijeva pošto su ispali ukupnim rezultatom 2:9.

Posle meča trener Aleksandar Stanojević nije krio razočarenje.

Mi nemamo luksuz da razmišljamo ni o čemu, već samo o nama, ne samo o Luganu. Kako stvari stoje, ne možemo nikome u Evropi da pariramo, nismo za Evropu sada. Lugano je ekipa koja je u boljoj situaciji nego mi, ali moramo da razmišljamo samo o nama, rekao je šef struke crno-belih.

On ističe da je neophodna promena kompletnog igračkog kadra.

Moramo da promenimo igrače koji su i u prošlosti pokazali da ne mogu da se izbore sa Evropom i da ne mogu da igraju na tom nivou. Dosta igrača ima ugovore, teško je sve promeniti. Sačekaćemo još jedan prelazni rok da nametnemo ono što ja želim. U fudbalu nema vremena, svestan sam svega, patimo. Pokušali smo sa sličnim igračima, nije išlo, rekao je Satnojević pa nastavio:

Mislite da je Dinamo lak protivnik? Ovo je takmičenje za Ligu šampiona. I da smo izgubili danas sa 1:0, ista bi mi slika bila. To je ekipa koja je izgubila 5:0 od Nordsjelanda, to je ekipa koja je pokazala da ne može da igra Evropu. Dinamo Kijev je ozbiljan klub.

Kjuč je promena igrača.

Definitivno se pokazalo da ova grupa igrača mora da se promeni. Na isti način se i prošle godine ispalo iz Evrope. Ako hoćete da uspete, morate da menjate, ne mogu ja posle tri dana da idem. Nisu mogli tada da iznesu, ne mogu ni sada. Treba nova selekcija igrača da se napravi.

On smatra da je problem veliki i da njegov tim ni domaći šampionat ne može da igra na visokom nivou.

Mislim da sada nismo konkurentni ni za Superligu. Mogu sebi to da dozvolim da kažem da nismo spremni iz više razloga. Međutim, zato sam i došao, da se popravi, ali nisam očekivao ovakvu situaciju. Ovo je teška sitacija iz koje ćemo, nadam se zajedničkim snagama krenuti u ono što smo se dogovarali pre nego što sam došao, završio je trener Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE