NAKON NEUSPEHA U LŠ: Partizan se bori za LE, ovo je bilans sa švajcarskim timovima

Fudbaleri Partizana izgubili su i drugi susret dvomeča kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva.

Na praznom stadionu u Humskoj, gost je slavio sa 3:0. Ukupno 9:2 računajući i prvi susret. Kijevljani idu na Glazgo Rendžers. Partizan će na megdan Luganu u borbi za plej-of Lige Evrope.

Crno-beli su protiv švajcarskih predstavnika igrali četiri puta, prema podacima sajta Transfermarkt. Uz dve pobede, jedno nerešeno i poraz.

Taj neuspeh je doživljen od Tuna sa 3:0 u kvalifikacijama za Ligu Evrope pošto su slavili u Humskoj sa 1:0. U sezoni 2013/2014.

Igrao je Partizan i dva duela sa Jang Bojsom u Ligi Evrope takođe, ali grupnoj fazi tokom sezone 2017/2018. Kao domaćini su crno-beli slavili golovima Tavambe i Ožegovića. U Švajcarskoj je bilo 1:1.

Lugano je ispao u dvomeču protiv Fenerbahčea, ukupnim rezultatom 6:4. Procenjena tržišna vrednost kluba je 35.3 miliona evra. Najvredniji igrač je Matija Zanoti, koji je ovog leta stigao iz Intera i vredi 4 miliona evra. Tim mahom čine igrači koji uz Švajcarsko imaju još jedno državljanstvo. Kapiten je 33-godišnji Botani. Iz Borusije Dortmund je stigao Papadopulos od dolazaka ovog leta.

Dueli su Partizana i Lugana su 8. i 15. avgusta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE